AutósportKommandói téli rali tizenkettedszer

2019. január 31., csütörtök, Sport

Ha év eleje van, és ha bőségesen van hó Kommandón, akkor téli ralinak ad otthont Háromszék legmagasabban fekvő települése. Ez idén sem lesz másképp, hiszen péntektől vasárnapig a sepsiszentgyörgyi Auto Crono szervezésében kerül sor a hagyományos és nagy érdeklődésnek örvendő viadal tizenkettedik kiírására.

A Román Automobil Szövetség égisze alatt és a kovásznai DRE Racing Team közreműködésével megrendezett Winter Rally Covasnára 56 egység nevezett, s a hazai versenyzők mellett bolgár és magyar pilótákból áll össze a mezőny. A szervezők közlése szerint a megmérettetésen többek között négy korábbi román ralibajnok – Dan Gîrtofan, Szabó Gergő, Valentin Porcișteanu és Titi Aur – is jelen lesz, de a téli rali tavalyi győztese, a magyarországi Kovács Antal is készen áll arra, hogy megvédje címét.

A hazai Suzuki Kupa 2018-as nyertese, Raul Badiu is rajthoz gördül a hétvégén, hiszen ő javában készül az ifjúsági rali-világbajnokság szezonnyitó futamára, a Svéd Ralira. Tavalyhoz képest idén Bedő Barna személyében csak egy háromszéki résztvevője lesz a hétvégi autóversenynek, ő pedig egy Škoda Octaviával vág neki a nyolc gyorsasági szakaszból álló és közel 200 km-es viadalnak.

A Winter Rally első erőpróbáját, a Super Special szakaszt pénteken 17 órától Kovászna központjában tartják, majd a mezőny szombaton átköltözik Kommandóra, ahol vasárnapig további hét gyorsasági szakaszt rendeznek meg.

A kommandói téli rali eddigi győztesei: * 2007 – Cătălin Berari/Florin Hangu (román, Mitsubishi EVO 6) * 2008 – Ioan Pescaru/Andra Lavric (román, VW Golf 2) * 2009 – Daniel Onoriu/Gabi Tiura (román, Mitsubishi EVO 8) * 2010 – Cătălin Berari/Mihai Sandu (román, Mitsubishi EVO 10), 2011 – Valentin Porcișteanu/Alina Bunica (román, Mitsubishi EVO 9) * 2012 – Szabó Gergő/Borbély Károly (magyar/romániai, Mitsubishi EVO 9) * 2013 – Szabó Gergő/Borbély Károly (magyar/romániai, Mitsubishi EVO 10) * 2015 – Simone Tempestini/Dorin Pulpea (olasz/román, Subaru Impreza) * 2016 – Hideg Krisztián/Kerék István (magyar, Mitsubishi EVO 9) * 2017 – Valentin Porcișteanu/Dan Dobre (román, Mitsubishi EVO 9) * 2018 – Kovács Antal/Istovics Gergő (magyar, Ford Fiesta R5).

A verseny ideje alatti forgalomkorlátozás: * pénteken 16–21 óráig a Dózsa György, a Fenyő és az Egyesülés utcában * szombaton 8–11 óráig a Kovászna–Kommandó, 8–18 óráig a Kommandó–Gura Te­ghii–Cseresznyés útvonalon * vasárnap 8–16 óráig a Kommandó–Benedek–Harboca útvonalon. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 763
szavazógép
2019-01-31: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„Csillagúton, fények között járva, / Nem gondolva rossz földi viszályra, / Akarom, hogy legyél örök boldog lélek, / Az égiektől szívből csupán ennyit kérek.”
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett testvérünk,
LUPUJ ANNAMÁRIA
életének 44. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2019. február 1-jén, pénteken 13 ­órakor lesz a szemerjai új ravatalozóháztól a régi temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4180/b
2019-01-31: Sport - :

Negyedszer szerveznek emlékversenyt (Alpesi sí)

A sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület a kiváló testnevelő tanár és nem utolsósorban a sport iránt elkötelezett Dani Kinga előtt tisztelegve február 2-án emlékversenyt szervez Sugásfürdőn.