Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Frans Timmermans: Akkor aggódnék, ha Orbán dicsérne

2019. január 31., csütörtök, Világfigyelő

Őszintén szólva, akkor kezdenék igazán aggódni, ha Orbán Viktor dicsérne – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke tegnap Brüsszelben arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Soros György emberének nevezte.

Timmermans egy arra irányuló kérdésre válaszolva, amely szerint a magyar kormány összeférhetetlennek tartja, hogy alelnöki tisztségét megtartva, az európai szocialisták jelöltjeként részt vegyen az EP-választás kampányában, kifejtette: a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság döntést hozott, amelynek értelmében azok, akik jelöltek akarnak lenni az európai parlamenti választásokon, továbbra is bizottsági tagok maradhatnak. A holland szociáldemokrata politikus hozzátette: a jogállamiságot érintő ügyekben az uniós bizottság vezetőjének és a biztosok kollégiuma minden tagjának teljes támogatását élvezi, ennek értelmében nem lát problémát indulásában.

Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta azt, hogy az európai baloldalnak, a bevándorláspártiak fő erejének az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúlag Soros György embere.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 331
szavazógép
2019-01-31: Világfigyelő - :

Határozott fellépésre van szükség (Európai Bizottság)

Az Európai Bizottság a fenntarthatóbb Európa 2030-ig szóló megvalósításáról szóló vitaanyagot terjesztett elő, amely szerint további határozott fellépésre van szükség, ha az Európai Unió és a világ fenntartható jövőt kíván biztosítani a jólét érdekében – közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke tegnap Brüsszelben.
2019-01-31: Világfigyelő - :

Küszöbön álló amerikai beavatkozás? (Venezuelai válság)

A nemzetközi sajtó egy venezuelai amerikai katonai beavatkozás lehetőségét gyanítja, miután John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó jegyzetfüzetében véletlenül észrevettek egy feljegyzést, amely így szól: „5000 katonát Kolumbiába”. Moszkva hivatalos magyarázatot vár Washingtontól.