Frans Timmermans: Akkor aggódnék, ha Orbán dicsérne

2019. január 31., csütörtök, Világfigyelő

Őszintén szólva, akkor kezdenék igazán aggódni, ha Orbán Viktor dicsérne – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke tegnap Brüsszelben arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Soros György emberének nevezte.

Timmermans egy arra irányuló kérdésre válaszolva, amely szerint a magyar kormány összeférhetetlennek tartja, hogy alelnöki tisztségét megtartva, az európai szocialisták jelöltjeként részt vegyen az EP-választás kampányában, kifejtette: a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság döntést hozott, amelynek értelmében azok, akik jelöltek akarnak lenni az európai parlamenti választásokon, továbbra is bizottsági tagok maradhatnak. A holland szociáldemokrata politikus hozzátette: a jogállamiságot érintő ügyekben az uniós bizottság vezetőjének és a biztosok kollégiuma minden tagjának teljes támogatását élvezi, ennek értelmében nem lát problémát indulásában.

Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta azt, hogy az európai baloldalnak, a bevándorláspártiak fő erejének az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúlag Soros György embere.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 49
szavazógép
2019-01-31: Világfigyelő - :

Határozott fellépésre van szükség (Európai Bizottság)

Az Európai Bizottság a fenntarthatóbb Európa 2030-ig szóló megvalósításáról szóló vitaanyagot terjesztett elő, amely szerint további határozott fellépésre van szükség, ha az Európai Unió és a világ fenntartható jövőt kíván biztosítani a jólét érdekében – közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke tegnap Brüsszelben.
2019-01-31: Világfigyelő - :

Küszöbön álló amerikai beavatkozás? (Venezuelai válság)

A nemzetközi sajtó egy venezuelai amerikai katonai beavatkozás lehetőségét gyanítja, miután John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó jegyzetfüzetében véletlenül észrevettek egy feljegyzést, amely így szól: „5000 katonát Kolumbiába”. Moszkva hivatalos magyarázatot vár Washingtontól.