Támogatás sportóvodákra

2019. február 1., péntek, Belföld

Testnevelésre szakosodott ezer óvoda építését, illetve felszerelését támogatja a kormány, erről a kabinet szerdai ülésén fogadtak el memorandumot. A „gROwth – a gyermekekbe és a jövőbe fektetünk be” elnevezésű, jövő év végéig megpályázható, többéves lebonyolítású programra félmilliárd eurós támogatási keretet különít el a kormány.

A támogatás kifizetésére csak a munkálatok végeztével kerül sor, azután, hogy a tanintézmény megkapta az oktatási minisztériumtól az ideiglenes működési engedélyt. A sportóvodák létesítését célzó állami támogatásra bármilyen jogi személy, civil szervezet, egyesület, sportklub vagy sportszövetség pályázhat, ha vállalja, hogy a sportóvoda működtetésének első négy évében a helyek legalább négy százalékára tandíjmentességet biztosít a fogyatékkal élő, illetve a minimálbér alatti jövedelmű családokból származó gyermekek számára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2019-02-01: Belföld - :

Vezérkari főnök nélkül

A bukaresti ítélőtábla felfüggesztette tegnap azt az elnöki rendeletet, amely meghosszabbította a vezérkari főnök mandátumát, így a hadsereg vezető nélkül maradt. Klaus Iohannis a tavalyi év utolsó napjaiban hosszabbította meg elnöki rendelettel Nicolae Ciucă tábornok mandátumát, miután nem fogadta el a szociálliberális kormány által javasolt Dumitru Scarlat tábornok, Románia brüsszeli katonai képviselőjének jelölését.
2019-02-01: Világfigyelő - :

Meg kell akadályozni az Európába irányuló migrációt (Szijjártó Péter Bukarestben)

Óriási veszélyt jelent az európai szocialisták azon terve, hogy külön csatornát hozzanak létre az Európába irányuló migráció számára, ezt az európai parlamenti választásokon meg kell akadályozni – nyilatkozta Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere tegnap Bukarestben, ahol az európai uniós tagországok külügyminisztereinek informális találkozóján vesz részt.