Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Baloldali pártok budapesti előválasztásaKarácsony Gergely nyert

2019. február 4., hétfő, Világfigyelő

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármesterjelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás budapesti előválasztását.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Az előválasztáson Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármesterjelöltje 6535 szavazatot kapott.

Karácsony Gergely, aki Zugló polgármestere is, úgy vélekedett, ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz. Szerinte ez a nap történelmi, mert ez az új ellenzéki politika kialakításának napja is: az állampolgárokkal közösen létrehozzák az ellenzéki egységet a Fidesz politikájával szemben. Az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen „a Fidesz helytartóival” szemben – mondta, hozzátéve, holnaptól a hatalom emberével, Tarlós István főpolgármesterrel szemben az emberek hatalmát fogják felhasználni, hogy ezt a várost megváltoztassák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-02-04: Belföld - :

Kampányfogásnak tekinti (MOGYE-ügy)

Választási megfontolásból, politikai indítékkal történt beavatkozásnak tekinti Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi EB-biztosnak a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetemmel (MOGYTTE) kapcsolatos kijelentéseit Sorin Cîmpeanu, a romániai Rektorok Országos Tanácsának elnöke, volt oktatási miniszter.
2019-02-04: Világfigyelő - :

Népszavazást tarthatnak Franciaországban

Népszavazást tervez Emmanuel Macron francia államfő a kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen több mint két hónapja tiltakozó sárgamellényesek követeléseiről – értesült a Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő hetilap. A referendumot a májusi európai parlamenti választásokkal együtt tartanák. A lap a köztársasági elnök környezetére hivatkozva azt írta, hogy Macron a népszavazást tartja az egyetlen megoldásnak a sárgamellényes mozgalom okozta válság megoldására.