Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síBejelentette visszavonulását Lindsey Vonn

2019. február 4., hétfő, Sport

Bejelentette visszavonulását az olimpiai bajnok amerikai alpesi síző, Lindsey Vonn, akinek a kedden kezdődő világbajnokság lesz pályafutása utolsó állomása.

  • Lindsey Vonn. Fotó: EPA  / Vassil Donev
    Lindsey Vonn. Fotó: EPA / Vassil Donev

„El kell fogadnom, hogy nem folytathatom a sízést. A világbajnokságon lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban indulok, ezek lesznek az utolsó versenyeim” – jelentette ki a 34 éves sportoló a svédországi Aréban sorra kerülő esemény előtt.

Vonn eredetileg úgy tervezte, hogy a szezon végén vonul vissza, de közvetlenül az idény kezdete előtt térdsérülést szenvedett egy edzésen, emiatt januárig nem versenyezhetett. Mivel így kénytelen volt kihagyni kedvenc világkupaversenyét, a Lake Louise-it, ezért novemberben úgy határozott, a következő szezonban a kanadai viadalon vesz búcsút a sportágtól. Most azonban úgy döntött, hamarabb teszi le sílécét.

A sportág egyik legnépszerűbb alakja pályafutása során rengeteg sérüléssel bajlódott, 2007-ben elszakadt a térdszalagja, s a 2014-es szocsi játékokat is sérülés miatt kellett kihagynia. Legnagyobb sikerét a 2010-es, vancouveri olimpián érte el, amelyen lesiklásban arany-, szuper-óriásműlesiklásban bronzérmes lett. Tavaly februárban Phjongcshangban lesiklásban szintén harmadikként zárt. A világbajnokságokon hétszer állhatott dobogóra, kétszer a legmagasabb fokára, méghozzá 2009-ben, amikor mindkét gyorsasági számot megnyerte a franciaországi Val d’Isère-ben.

Vonn a világkupa történetének legeredményesebb női versenyzője 82 futamgyőzelemmel, de visszavonulása azt jelenti: nagy célját, hogy az örökranglistát 86 diadallal vezető svéd Ingemar Stenmarkot megelőzze, nem sikerült elérnie.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-02-04: Sport - :

Shiffrin 13. szezonbeli vk-győzelmét aratta (Alpesi sí)

A jelenkor egyik legjobb női alpesi sízője egyetlen sikerre van Vreni Schneider rekordjától.
2019-02-04: Sport - :

Bajnok lett a Nagy Mózes SK (Asztalitenisz)

Országos bajnoki címet szerzett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK első számú, Canea-Kocsis András, Márton Ádám, Sebastian Pribeagu és Rareş Cueşdean alkotta fiúegyüttese, amely az ifjúsági III-as csapatbajnokságon nem talált legyőzőre. Az Újszentesen rendezett megmérettetésen négy háromszéki csapat mellett további egy sepsiszentgyörgyi asztaliteniszező lány képviseltette magát.