Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síBiró Maja ötödik a kedvezőtlen körülmények ellenére

2019. február 4., hétfő, Sport

A Román Síszövetség január 29-én és 30-án Brassópojánán szervezte a leigazolt versenyzők számára kiírt Teleferic Kupa alpesisí-versenyt, a 144 benevezett sportoló pedig három korosztályban tehette próbára magát, köztük a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Ski Team csapata is.

  • Biró Maja
    Biró Maja

Az első nap az időjárás kedvezett, azonban a pálya minősége hagyott némi kívánni valót maga után. A tizenkét éves korosztályban Bíró Maja óriás-műlesiklásban képviselte a háromszéki csapatot, azonban lecsúszott az ideális ívről és kisodródott. A szentgyörgyi versenyző folytatni akarta a versenyt, azonban a pályabírók nem engedték, mivel 30 másodpercenként indították a sízőket. A lágy hó miatt már a verseny elején zsinórban estek ki a sportolók, így csak hetvenöten fejezték be a próbát.

A Ski Team második nap három sportolóval állt rajthoz műlesiklásban, Bíró Maja mellett a tizenhat év alatti korosztályban Rápolti Erhárd és Barta-Martina Máté tette próbára magát. A pálya nagyon rossz állapotban volt, hiszen folyamatosan esett az eső, így a kapuk között hatalmas sáncok alakultak ki. Az első futamban Bíró Maja a kilencedik, a második futamban pedig egy nagyszerű idővel a negyedik pozícióban végzett, így a műlesiklást az ötödik helyen zárta. Rápolti Erhárd a tizenegyedik lett két jó csúszással, míg Barta-Martina Máté az első futamban kicsúszott, indulhatott volna a másodikban, ám a szervezők mulasztása miatt nem volt a startnál a megfelelő időben.

A csütörtökre és péntekre tervezett Dinamo Kupa alpesi síversenyt elhalasztották Azugán a kedvezőtlen időjárási körülményekre hivatkozva, így a Ski Team legközelebb február 13-án és 14-én az országos bajnokságon versenyez. Maroshévíz ad otthont a Strindberg Kupának, majd 15-én ezen a helyszínen rendezik a Kelemen Kupa-viadalt, amely a Hargita megyei síbajnokság harmadik fordulója. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2019-02-04: Sport - :

Gödri-Martis a magyar válogatottal edzőtáborozik (Karate)

A Sport-All Sport Club egyik kiválósága, Gödri-Martis Huba képviseli Magyarország színeit a kadet 52 kilogramm alatti kategóriában a február 8. és 10. között a dániai Aalborgban rendezendő EKF karate Európa-bajnokságon.
2019-02-04: Sport - :

Negyedszer emlékeztek Dani Kingára (Alpesi sí)

A sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület a kiváló testnevelő tanár és nem utolsósorban a sport iránt elkötelezett Dani Kinga előtt tisztelegve szombaton negyedszer szervezett emlékversenyt Sugásfürdőn, ahol mintegy 80 versenyző iratkozott be a megmérettetésre.