Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rendhagyó történelemórák a Terror Házában

2019. február 5., kedd, Magazin

Rendhagyó történelemórákkal várja az érdeklődő diákokat a Terror Háza Múzeum február 19. és 22. között a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

  • Fotó: Terror háza
    Fotó: Terror háza

A múzeum történészeinek – Balogh Gábor, Farkas Sebestyén Lőrinc, B. Varga Judit, Szabó Ákos és Békés Márton – előadásai többek között Lenin és az 1917-es nagy októberi szocialista forradalom történetével, a bolsevik hatalomátvétellel, a szovjet koncentrációs táborok és a politikai terror világával ismertetik meg a közönséget az Elmondjuk, hogy tudd! sorozat részeként.
Az előadások tematikája Az akció fedőneve: Lenin – német pénzzel Oroszország ellen című időszaki kiállításhoz kapcsolódik, amelyet február 28-ig lehet megte­kinteni a múzeumban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1149
szavazógép
2019-02-05: Magazin - :

Bukovinai székely bál Bonyhádon

41. alkalommal rendezték meg szombaton a székely bált Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A hagyományőrzés fejlődését mutatja, hogy a bonyhádi székely bálon évente több mint ötszázan vesznek részt. A rendezvényre Borszékről, Bonyhád testvérvárosából is érkezett csoport.
2019-02-05: Magazin - :

Ismét nyert a Megszállottak

Újabb nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat Pozsgai Zsolt reformációról szóló, Megszállottak című filmje a hétvégén. Az alkotás, amely a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozásáról szól, ezúttal a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztivál januári fordulóján kapta meg a kritikusok díját játékfilm kategóriában.