Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ismét nyert a Megszállottak

2019. február 5., kedd, Magazin

Újabb nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat Pozsgai Zsolt reformációról szóló, Megszállottak című filmje a hétvégén. Az alkotás, amely a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozásáról szól, ezúttal a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztivál januári fordulóján kapta meg a kritikusok díját játékfilm kategóriában.

  • Jelenet a filmből. Fotó: szinhaz.org
    Jelenet a filmből. Fotó: szinhaz.org

A független filmgyártást támogató nyugat-bengáli filmfesztiválra nemzetközi filmes szakemberek havonta jelölnek 20–20 filmet több kategóriában, amelyek közül minden mezőnyben egy nyeri el a kategória díját. Emellett az egyes kategóriákban még egy különdíjat, a kritikusok díját és a közönség díját is kiosztják. Az egyes hónapok kategóriadíjasai közül kerül ki később az év legjobb alkotása minden kategóriában.
A Megszállottak a venezuelai Öt Kontinens Nemzetközi Filmfesztivál döntőjébe is bejutott a hétvégén. A filmmustrára öt kontinensről több mint 150 film nevezett. A Megszállottak a legjobb európai filmként került a díjra esélyes öt alkotás közé.
Pozsgai Zsolt alkotása 2018-ban készült. A film szerepeit Szabó Máté, Lux Ádám, Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge alakítja, operatőre Kovács Claudia. A film az elmúlt hónapokban több nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kalkuttában és Argentínában.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-02-05: Magazin - :

Rendhagyó történelemórák a Terror Házában

Rendhagyó történelemórákkal várja az érdeklődő diákokat a Terror Háza Múzeum február 19. és 22. között a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.
2019-02-05: Magazin - :

Kovács Ágnes, a példakép

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetett Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó.