Lakossági kincstárjegyek

2019. február 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Tezaur néven február 4–22. között lehet vásárolni 2, 3 és 5 éves futamidejű kincstárjegyeket. A 4, 4,5 és 5 százalékos éves kamatozású állampapírokat bármelyik 18 évet betöltött személy megvásárolhatja, értékhatár nélkül.

  • Fotó: Pénzügyminisztérium
    Fotó: Pénzügyminisztérium

A pénzügy sajtóirodájának közleménye szerint a befektetők korábbi betéteiket is átválthatják, a futamidő lejárta előtt az összegek nem vonhatóak vissza. A kincstárjegyek névértéke egy lej, a kamatot évente fizetik, az értékpapírok a tulajdonos elhalálozása esetében örökölhetőek. A tervek szerint 2019 folyamán havonta bocsátanak ki állami értékjegyeket, amelyek az államkincstárban, illetve a postahivataloknál vásárolhatóak meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1217
szavazógép
2019-02-06: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Növekvő adóbevételek (Megyei pénzügy)

A Kovászna megyei adóhatóság adatai szerint a tavalyi évben több mint tizenöt százalékkal növekedtek az intézmény bevételei az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mindez elsősorban az adófegyelem növekedésének és az online adóbevallások elterjedésének köszönhető – áll a lapunk kérdésére küldött válaszlevélben.
2019-02-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Ingatlanpiac

Mérséklődött tavaly a hazai lakóingatlanok drágulása. 2018-ban átlagosan 5,8 százalékkal nőttek az árak az előző évhez viszonyítva. 2016-ban 12,4 százalékos, 2017-ben pedig 9,1 százalékos volt a drágulás – közli a Mediafax.