Kik a volt szekusok?

2019. február 6., szerda, Belföld

Semmiképpen sem állítható, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR)–Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) koalíció a régi rendszer embereiből áll – jelentette ki Dacian Cioloş, a PLUS elnöke Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök kijelentésére reagálva.

  • Fotó: bursa.ro
    Fotó: bursa.ro

Semmiképpen sem állítható, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR)–Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) koalíció a régi rendszer embereiből áll – jelentette ki Dacian Cioloş, a PLUS elnöke Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök kijelentésére reagálva. „Vajon hol vannak a volt szekusok, akik beférkőztek a politikába? Véletlenül nem éppen a Szociál­demokrata Pártban? Én meg vagyok győződve arról, hogy a román társadalom elért arra a szintre, hogy azt hiszi, amit lát, és saját fejével gondolkodik. (...) Ki vette át ’90-ben a volt rendszer embereit? Semmi esetre sem a PLUS, és nem is az USR” – szögezte le a volt miniszterelnök. Liviu Dragnea vasárnap kijelentette: a szekusok létrehoztak egy jobb- és egy baloldali pártot, a baloldali Maior és Coldea pártja, a Pro Románia, a jobboldali pedig a Cioloş-féle párt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2019-02-06: Belföld - :

Szeredába is bejár a medve

Ismét megkörnyékezte egy medve bocsaival a csíkszeredai megyei kórház körüli utcákat, a csendőrök kergették vissza az erdőbe a nagyvadat.
2019-02-06: Belföld - :

Hírsaláta

BALESETTEL VÉGZŐDÖTT AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS. Élőben közvetítette előzését az A3-as észak-erdélyi autópályán egy kisbusz sofőrje, aki hétfő délelőtt külföldön dolgozó román vendégmunkásokat szállított Maros megyébe.