Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. február 6., szerda, Belföld

BALESETTEL VÉGZŐDÖTT AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS. Élőben közvetítette előzését az A3-as észak-erdélyi autópályán egy kisbusz sofőrje, aki hétfő délelőtt külföldön dolgozó román vendégmunkásokat szállított Maros megyébe.

  • Fotó: monitorulcj.ro
    Fotó: monitorulcj.ro

A felvételen jól látható, hogy miután a jármű egy nyerges vontató előzésébe kezd, a menetirányokat elválasztó szalagkorlátnak csapódik, aztán felborul. A balesetben a sofőr és mind a négy utas megsérült. Tavaly májusban szintén vendégmunkásokat szállító Maros megyei kisbusz szenvedett balesetet Ceglédbercelnél, amelyben kilenc személy vesztette életét. Azt a balesetet is élőben közvetítette a sofőr, aki feltehetően azért nem vette észre a szemből közeledő teherautót, mert a telefonjára figyelt. A belügyi tárca közösségi oldalán arra kérték a tömegközlekedési eszközökön utazókat, hogy szóljanak rá az autóbuszok, trolibuszok, villamosok vagy taxik vezetőire, ha azt látják, hogy vezetés közben használják a telefonjukat. Ha pedig a vezető a felszólítást követően sem teszi félre a telefont, azonnal jelentsék a segélyhívó számon. (Krónika)

ÁLSEBÉSZ. Csak nyolc általánost végzett az az olaszországi férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, és több műtétet is végrehajtott romániai magánkórházakban, mielőtt lebukott. A Matteo Politi nevezetű fiatalember parkolóőr volt Olaszországban, ahol már volt elítélve hasonló eset miatt, miután ellopta egy ismert kardiológus személyi adatait. A férfi úgy bukott le, hogy gyanús lett a kórházban mellette dolgozó asszisztenseknek, mivel nem előírás szerint mosta meg a kezeit műtét előtt, és az orvosi kesztyűt sem tudta rendeltetésszerűen felhúzni. A férfi valamivel több mint egy éve érkezett Romániába, ahol azt állította, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végezte tanulmányait, és rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel, de azt a kamara leterheltsége miatt még nem tudták kiállítani számára. Hírforrások szerint a férfi „praxisa” alatt számos operációt is elvégzett, szerencsére senki nem halt bele a műtétekbe. (Digi24/Transindex)

TÁBLAGÉP MINDEN ISKOLÁSNAK. Legalább két-három hónapba fog telni, míg kezdetét veheti annak a projektnek a gyakorlatba ültetése, amelynek keretében az iskolákat okostáblákkal és a tanulókat táblagépekkel szerelik fel – jelentette ki tegnap Ecaterina Andronescu oktatási miniszter. Andronescu kifejtette, a projekt anyagi támogatásáért az Európai Bizottság jóváhagyására lesz szükség, ezért időbe telik, amíg a gyakorlatba ültetésére kerül a sor. A tanügyminiszter azt is elmondta, hogy 400 millió euró támogatást kért az ország összes iskolájának okostáblákkal és táblagépekkel történő felszerelésére. Becslései szerint ebből 90 ezer osztályterembe tudna okostáblát vásárolni, és 1,5–1,7 millió tanulót tudna táblagéppel ellátni a minisztérium. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-02-06: Belföld - :

Kik a volt szekusok?

Semmiképpen sem állítható, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR)–Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) koalíció a régi rendszer embereiből áll – jelentette ki Dacian Cioloş, a PLUS elnöke Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök kijelentésére reagálva.
2019-02-06: Világfigyelő - :

Csáky Pál: A kisebbségi sors napi menetelés a nehezebb úton

A kisebbségi sors napi menetelés a nehezebb úton, az asszimiláció felvállalása ugyanis mindig a könnyebb, az egyszerű választás, de pusztuláshoz vezet – jelentette ki tegnap Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti képviselője Brüsszelben Az intézmények szerepe az európai kisebbségek életében címmel az Európai Parlamentben szervezett konferencián.