Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nyolcvankilenc elnökjelölt Ukrajnában

2019. február 6., szerda, Világfigyelő

Nyolcvankilencen szeretnének Ukrajna elnöke lenni, legalábbis ennyien regisztráltatták magukat jelöltként a március 31-i elnökválasztásra.

A határidő vasárnap járt le, a központi választási bizottságnak pedig február 9-ig kell közzétennie a jelöltek végleges listáját. A testület eddig mintegy félszáz jelölt regisztrációját vizsgálta meg és 30-ét hagyta jóvá. Köztük van Petro Porosenko jelenlegi ukrán elnök is, aki vasárnap regisztráltatta magát. Az elnökválasztás favoritja mindazonáltal Julija Timosenko volt kormányfő, az ellenzékben lévő Haza párt vezetője. A legutóbbi – múlt héten közzétett – felmérések eredménye szerint ugyanakkor az első helyre emelkedett az elnökjelöltek népszerűségi listáján Volodomir Zelenszkij showman, komikus, aki nagyon kis fölénnyel ugyan, de a közvélemény-kutatásokban maga mögé utasítja az eddig szilárdan vezető Julija Timosenkót.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2015
szavazógép
2019-02-06: Világfigyelő - :

Csütörtökön tárgyalnak a brexitről

Theresa May brit miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe látogat, hogy az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről egyeztessen Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével – közölte a testület vezető szóvivője.
2019-02-06: Világfigyelő - :

Tűzvész Párizsban

Legalább tízen meghaltak, harmincan pedig megsérültek, amikor hétfőről keddre virradóan kigyulladt egy lakóház Párizsban. A nyolcemeletes épület a város 16. kerületében, a Parc de Prince stadion környékén helyezkedik el – írta a BBC.