Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csütörtökön tárgyalnak a brexitről

2019. február 6., szerda, Világfigyelő

Theresa May brit miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe látogat, hogy az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről egyeztessen Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével – közölte a testület vezető szóvivője.

Margarítisz Szkínász hangsúlyozta, az Európai Bizottság álláspontja továbbra is egyértelmű: a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás – amelyet a brit parlament alsóháza januárban nagy többséggel elutasított – nem tárgyalható újra. Margarítisz Szkínász megerősítette azt is, hogy ma Leo Varadkar ír miniszterelnök látogat Brüsszelbe, hogy Juncker mellett Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével folytasson megbeszéléseket a brexitről és a lehetséges forgatókönyvekről. A londoni álláspontot jelzi Theresa May brit miniszterelnök tegnapi nyilatkozata is, aki szerint nem egyeznek bele, hogy Észak-Írország és az Ír Köztársaság között ismét a múltat felidéző határellenőrzési rendszer alakuljon ki a brexit után. Hétfőn a brit képviselőház brexitügyi bizottsága és Martin Selmayr, az Európai Bizottság főtitkára tartott megbeszélést a kilépésről, uniós források szerint a brit képviselők jogilag kötelező érvényű változtatásokat szerettek volna kérni a kilépési megállapodásban, de Selmayr tájékoztatása szerint az Európai Bizottság kizárja, hogy ilyen engedményeket tegyen, az EU oldalán senki sem mérlegeli ennek lehetőségét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 246
szavazógép
2019-02-06: Világfigyelő - :

Folytatódott a demokrácia hanyatlása a világban? (Freedom House)

Riasztó módon immár 13. éve folytatódott tavaly szerte a világban a politikai és a szabadságjogok hanyatlása, a visszaesést elszenvedő országok száma még mindig sokkal meghaladta a javulást élvezőket, bár nem olyan nagy arányban, mint egy évvel korábban – állapítja meg a Freedom House washingtoni központú jogvédő civil szervezet tegnap kiadott, A szabadság foka a világban című éves jelentésében.
2019-02-06: Világfigyelő - :

Nyolcvankilenc elnökjelölt Ukrajnában

Nyolcvankilencen szeretnének Ukrajna elnöke lenni, legalábbis ennyien regisztráltatták magukat jelöltként a március 31-i elnökválasztásra.