Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csütörtökön tárgyalnak a brexitről

2019. február 6., szerda, Világfigyelő

Theresa May brit miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe látogat, hogy az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről egyeztessen Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével – közölte a testület vezető szóvivője.

Margarítisz Szkínász hangsúlyozta, az Európai Bizottság álláspontja továbbra is egyértelmű: a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás – amelyet a brit parlament alsóháza januárban nagy többséggel elutasított – nem tárgyalható újra. Margarítisz Szkínász megerősítette azt is, hogy ma Leo Varadkar ír miniszterelnök látogat Brüsszelbe, hogy Juncker mellett Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével folytasson megbeszéléseket a brexitről és a lehetséges forgatókönyvekről. A londoni álláspontot jelzi Theresa May brit miniszterelnök tegnapi nyilatkozata is, aki szerint nem egyeznek bele, hogy Észak-Írország és az Ír Köztársaság között ismét a múltat felidéző határellenőrzési rendszer alakuljon ki a brexit után. Hétfőn a brit képviselőház brexitügyi bizottsága és Martin Selmayr, az Európai Bizottság főtitkára tartott megbeszélést a kilépésről, uniós források szerint a brit képviselők jogilag kötelező érvényű változtatásokat szerettek volna kérni a kilépési megállapodásban, de Selmayr tájékoztatása szerint az Európai Bizottság kizárja, hogy ilyen engedményeket tegyen, az EU oldalán senki sem mérlegeli ennek lehetőségét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 331
szavazógép
2019-02-06: Világfigyelő - :

Folytatódott a demokrácia hanyatlása a világban? (Freedom House)

Riasztó módon immár 13. éve folytatódott tavaly szerte a világban a politikai és a szabadságjogok hanyatlása, a visszaesést elszenvedő országok száma még mindig sokkal meghaladta a javulást élvezőket, bár nem olyan nagy arányban, mint egy évvel korábban – állapítja meg a Freedom House washingtoni központú jogvédő civil szervezet tegnap kiadott, A szabadság foka a világban című éves jelentésében.
2019-02-06: Világfigyelő - :

Nyolcvankilenc elnökjelölt Ukrajnában

Nyolcvankilencen szeretnének Ukrajna elnöke lenni, legalábbis ennyien regisztráltatták magukat jelöltként a március 31-i elnökválasztásra.