Labdarúgás, III. ligaGőzerővel készülnek a tavaszi idényre

2019. február 7., csütörtök, Sport

A Kézdivásárhelyi SE harmadosztályú labdarúgócsapata már javában készül a tavaszi idényre, a  futballisták túl vannak egy intenzív edzőtáborozáson, és már több felkészülési mérkőzést is lejátszottak a formába lendülés érdekében. A téli szünetben az együttes keretében nem történt számottevő változás. Egy játékos távozott, viszont kölcsönbe érkezett a Sepsi OSK fiatal csatára, Veress Zsombor és visszatért Eduard Oprea.

  • Tofán Levente felvétele
    Tofán Levente felvétele

Gazda József edző-játékos elmondta, az erő és állóképesség fejlesztésére, valamint a fizikai terhelésre helyezték a hangsúlyt a január 26. és február 3. közötti katrosai edzőtáborban, és időközben több felkészülési mérkőzést is beiktattak a programba. A csapattól egyedül az albán Jürgen Dushkaj távozott, aki hazájában folytatja pályafutását. Helyette kölcsönbe érkezett a Sepsi OSK játékosa, Veress Zsombor, aki csatárposzton jelenthet megoldást a kilencedik helyen telelő felső-háromszéki együttes számára, illetve Resicabánya csapatától visszatért Eduard Oprea. Gazda József szerint több labdarúgóval nem szeretnének erősíteni.

A szakember bízik benne, hogy a szezon második felében a sérülések elkerülik a csapatot, és minden játékosra számíthat a közeljövőben. Az őszi idényben sorozatos sérülések hátráltatták a kék-fehér mezeseket, de biztató, hogy mindenki felépült,és készen áll a bevetésre. A keresztszalag-szakadás miatt több hónapos kényszerpihenőre ítélt Tankó Zsolt is elkezdte az edzéseket. Ő egyelőre még lazább tempóban, külön programot követve készül.

A kézdivásárhelyi gárda eddig négy edzőmérkőzést játszott. Az első meccsen a szintén III. ligás Barcarozsnyó csapatát múlta felül 2–1 arányban, majd ezt követte az FK Csíkszereda tizenkilenc év alatti csapata elleni felmérő, ahol 50 percig egy góllal vezettek a céhes városi labdarúgók, végül azonban 7–1 arányú vereséget szenvedtek. 3–1-re kikaptak Négyfalu csapatától, majd kedden 6–2-re győztek a szintén harmadosztályú Sportul Chişcani ellen.

„Ne tévesszenek meg senkit ezek a vereségek, az edzőtábor ideje alatt komoly terhelésnek vannak kitéve a labdarúgók, a fáradtság kiütközött ezeken a meccseken, amelyek hasznosnak bizonyultak számunkra. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőlük, hiszen ugyanúgy a felkészülés részét képezik, akár az edzések. A héten igyekeztünk kímélni azokat a játékosokat, akik apróbb problémákkal küszködnek, nem szeretnénk kockáztatni és felesleges sérüléseket okozni. Az edzőtábor jól sikerült, a labdarúgók teljes intenzitással, nagyszerűen dolgoztak, remélem, a munka eredményét majd a bajnokságban is viszontláthatjuk” – mondta Gazda József.

A Kézdivásárhelyi SE számára folytatódik az edzőmeccsek sorozata. Ma 11 órától Focșani csapatát látja vendégül, szombaton szintén 11 órától pedig az ASR Brassó együttesét fogadja. Február 14-én az FK Csíkszereda tizenkilenc év alatti csapatának vághatnak vissza idegenben, illetve 17-én a Szászhermányi FC látogat Felső-Háromszékre. A harmadosztályú pontvadászat előreláthatólag március 2-án folytatódik, a Kézdivásárhelyi SE pedig az éllovas és veretlen Gloria Buzău ellen játszik a Sinkovits Stadionban.

„Az őszi szereplésünk felemásra sikerült, mi is sokkal többet vártunk magunktól. Néha apróságokon múlt, hogy nem szereztünk több pontot. Bízom benne, hogy tavasszal másképp lesz. A jelenlegi helyezésünkön mindenképpen javítani akarunk, személy szerint azt várom, hogy harcosan futballozzunk és minél több meccset megnyerjünk” – nyilatkozta Gazda. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1497
szavazógép
2019-02-07: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagytata, rokon, a sepsiszentgyörgyi születésű
BÁCS ISTVÁN
fafaragó
59 éves korában rövid, de súlyos betegség után elhunyt.
Temetése 2019. február 8-án, pénteken 13 órától lesz a vártemplomi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4310239
2019-02-07: Sport - :

Jól kezdték az évet az MSC harcosai (Küzdősport)

Jól kezdték az évet a Sepsiszentgyörgyi MSC harcosai, miután összesen huszonnégy érmet – tizenhét arany, négy ezüst és három bronz – nyertek az elmúlt hétvégén Brassóban megtartott önvédelmi Román Kupán. A municípiumi sportklub húsz versenyzővel vett részt a megmérettetésen.