Mexikói a leggazdagabb ember

2007. július 11., szerda, Világfigyelő

Carlos Slim mexikói telefonmágnás átvette Bill Gates vezető helyét, és egy mértékadó mexikói pénzügyi portál szerint immár ő a világ leggazdagabb embere.

Slim vagyona 67,8 milliárd dollár, míg Bill Gates, a Microsoft alapítója 59,2 milliárd dollár fölött rendelkezik. Slim legnagyobb vállalatából, az America Movilból származó jelentős bevételnövekedéssel magyarázza a toplistás helycserét. A 67 esztendős mexikói üzletembernek 33 százalékos érdekeltsége van Latin-Amerika legnagyobb mobilhálózatában.

A libanoni emigránsok leszármazottja ingatlanüzlettel kezdte pénzügyi pályafutását, majd tőzsdézni kezdett, palackozóüzemet vett, és az utóbbi időben beszállt a telefonszektorba is. Tulajdonába került az Inbursa pénzügyi csoport és a Grupo Carso ipari konglomerátum. A nyolcvanas évek elejének latin-amerikai gazdasági válsága idején azzal szerzett nevet magának a gazdasági életben, hogy számos csőd előtt álló vállalatot vá­sárolt alacsony áron, amelyeket sikerült felfuttatnia.

A Forbes magazin áprilisban még a második leggazdagabb személyként szerepeltette toplistáján a mexikói üzletembert, Bill Gates mögé helyezve.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-11: Világfigyelő - x:

27,4 millió euró Raffaello festményéért

Az olasz reneszánsz festő, Raffaello (1483―1520) egy ritkán látott festménye ― Lorenzo Medici portréja ― 18,5 millió fontért (27,4 millió euró) kelt el a Christie’s árverésén.
2007-07-11: Világfigyelő - x:

Autók az adóparadicsomból

A horvátországi utakon egyre több méregdrága autón ― Audi, BMW, Jaguar, Maserati, Porsche ― látható fekete rendszámtábla négy pálmafával, négy számmal és alatta a felirattal: Vanuatu Köztársaság.