Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szakértők vizsgálják a hangrögzítőt

2019. február 7., csütörtök, Belföld

Jóváhagyta tegnap a Horváth Anna ügyét tárgyaló legfelső bíróság az Országos Kriminalisztikai Intézet kérvényét, így az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek a szakértők rendelkezésére kell bocsátania a korrupciós per egyik kulcsbizonyítékát.

  • Fotó: szabadsag.ro
    Fotó: szabadsag.ro

Egy hangfelvevő készülékről van szó, amelyet 2016 májusában arra használtak, hogy Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Fodor Zsolt, az Euro GSM tulajdonosa közötti beszélgetést rögzítsék. A teljes hangfelvétel bemutatását a védelem kérvényezte. Horváth Anna ügyvédje szerint hiányzik az első tíz perc a beszélgetésből, ugyanakkor a román fordítás is súlyos tévedéseket tartalmaz. Az is kérdéseket vet fel, hogy a társalgást 2016. május 13-án hallgatta le a Román Hírszerző Szolgálat (RHSZ) az egyik kolozsvári vendéglő teraszán, ám a dossziéhoz mellékelt hangállomány dátuma augusztus 16. A román sajtó az üggyel kapcsolatosan arra emlékeztet, hogy a beszélgetés lehallgatását az RHSZ és a legfőbb ügyészség közötti paktum tette lehetővé, amiről nemrég az alkotmánybíróság megállapította, hogy alaptörvénybe ütközik.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2019-02-07: Belföld - :

Az önkormányzatok továbbra is elégedetlenek

Az önkormányzatok legalább a tavalyi költségvetésüknek megfelelő összegből gazdálkodhatnak az idén – közölte Liviu Dragnea a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének képviselőivel való egyeztetést követően. A költségvetéstervezet nem győzte meg a polgármestereket.
2019-02-07: Belföld - :

Egyre több magyarországi diák tanul Erdélyben

Az Átlátszó Erdély blogon tegnap közölt összeállítás szerint egyre több magyarországi diák tanul erdélyi egyetemeken. Ők általában a könnyebben teljesíthető felvételi feltételek és az alacsonyabb tandíj miatt választják a romániai felsőoktatási intézményeket.