Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az önkormányzatok továbbra is elégedetlenek

2019. február 7., csütörtök, Belföld

Az önkormányzatok legalább a tavalyi költségvetésüknek megfelelő összegből gazdálkodhatnak az idén – közölte Liviu Dragnea a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének képviselőivel való egyeztetést követően. A költségvetéstervezet nem győzte meg a polgármestereket.

  • Fotó: hotnews.ro
    Fotó: hotnews.ro

Dragnea szerint országos szinten 27 százalékkal több pénzt utalnak ki idén az önkormányzatoknak az elmúlt évekhez képest. Hozzátette, a kormány illetékesei arról biztosították, hogy mindegyik önkormányzat megkapja a legalább a tavalyi költségvetésének megfelelő összeget, ugyanakkor „a megyei jogú városok nagy részének nagyobb (...), a megyéknek és községeknek pedig jelentősen nagyobb lesz a jövedelme”.

A Szociáldemokrata Párt elnöke rámutatott, a kormány pénzt utal majd ki minden olyan helyi és megyei önkormányzatnak, amelyik nem fogja tudni fedezni a költségeit. Liviu Dragnea szerint pénteki ülésén fogadja el a kormány a 2019-es állami költségvetés tervezetét, amely ezt követően a parlament elé kerül.

A Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének vezetői azonban elégedetlenül távoztak a találkozóról, Bukarest harmadik kerületének polgármestere, Robert Negoiță szerint nem a tavalyi összegekhez kellene arányítani az önkormányzatok idei finanszírozását. „Ez így nincs rendben, a fizetések és a költségek nőttek a múlt évhez képest” – jelentette ki. A polgármesterek képviselői ma folytatják a tárgyalást a pénzügyminiszterrel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-02-07: História - :

Félhivatalos támadás Beke György író ellen (Az Erdélyi Magyar Hírügynökség jelentéseiből)

Január hónap folyamán értesítették Beke György neves erdélyi magyar írót, hogy felsőbb pártutasításra elbocsátották A Hét című, Bukarestben megjelenő magyar nyelvű hetilap szerkesztői posztjáról. Igaz, a döntés érvényét (az azonnal jelentkező nem hivatalos bel- és külföldi tiltakozások miatt) egyelőre felfüggesztették, de Bekét a pártközpontba rendelték, és híreink szerint sorsát illetően a bizonytalanságok nem szűntek meg, sőt, ha figyelembe vesszük, hogy a Kriterion nevű nemzetiségi kiadóhoz leadott új kötetének jövő évi megjelenését betiltották, még fokozódtak is.
2019-02-07: Belföld - :

Szakértők vizsgálják a hangrögzítőt

Jóváhagyta tegnap a Horváth Anna ügyét tárgyaló legfelső bíróság az Országos Kriminalisztikai Intézet kérvényét, így az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek a szakértők rendelkezésére kell bocsátania a korrupciós per egyik kulcsbizonyítékát.