Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hátráltatják a földgáz kitermelését

2019. február 7., csütörtök, Belföld

A romániai törvények nem teszik lehetővé, hogy az OMV döntést hozzon a fekete-tengeri földgáz kitermeléséről – közölte az OMV–Petrom osztrák olajipari vállalat tegnap a Bukaresti Értéktőzsde honlapján.

A jogi keretek bizonytalansága arra kényszerítette a vállalatot, hogy felülvizsgálja beruházási terveit, ugyanis a jelenlegi törvények nem biztosítják az előfeltételeket egy több milliárd euró értékű beruházás végrehajtásához – közölték. A társaság továbbra is ki szeretné termelni a Fekete-tenger talapzatában rejlő ásványkincseket, ezért folytatja a párbeszédet a román hatóságokkal. Leszögezték: a stabil adókörnyezet és kitermelést szabályozó jogi keretek alapvető fontosságúak a további szárazföldi és tengeri kitermelő beruházások elvégzéséhez. Az OMV–Petrom 3,7 milliárd lej (779,9 millió euró) értékű beruházást tervez 2019-ben a kitermelési szektorban. Az OMV–Petrom szerint rendkívül kedvezőtlenül érinti őket a 114-es sürgősségi kormányrendeletet, amely a bankokat, az energia és a telekommunikációs cégeket adóztatná meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2019-02-07: Belföld - :

Hírsaláta

„SZÜLETETT TEHETSÉG” – mondta a tegnap őrizetbe vett 38 éves álsebészről az egészségügyi miniszter, és valószínűleg ezért sikerülhettek a műtétei. Az érettségivel sem rendelkező Matteo Politi közel egy éven keresztül át tudta verni a román egészségügyi rendszert.
2019-02-07: Belföld - :

Vége a speciális nyugdíjaknak?

Hallgatólagosan elfogadta tegnap a szenátus azt a törvénytervezetet, amely egyebek mellett megszünteti a parlamenti képviselők és hivatalnokok, diplomaták és a nép ügyvédje intézményének alkalmazottjai számára biztosított speciális nyugdíjakat.