Kiálltak Putyin mellett az orosz boszorkányok

2019. február 7., csütörtök, Világfigyelő

Egy Moszkva környéki kastélyban gyűltek össze Oroszország legismertebb boszorkányai, hogy varázslattal segítsék Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A több tucatnyi boszorkány megalkotta az „Erő körét”, s a középen álló vezérboszorka, Aljona Poljin különféle varázslatokat olvasott fel, hogy sikeres legyen az államfő politikája.

És természetesen az ellenségek is megkapták: az „Erő köre” háromszorosan is elátkozta a Kreml ura ellen szegülőket. A körben állók többször is elmagyarázták a jelen lévő újságíróknak, hogy azért mondanak varázsaltokat Putyinért, mert azt akarják, az egész ország, sőt, az egész világ sora jobbra forduljon, s ami jó Putyinnak, az jó Oroszországnak, s egy erős Oroszország jobbá tudja tenni az egész világot. Az államfő népszerűsége egyébként csökkenőben van, egy közelmúltban közzétett felmérés szerint az oroszok 38 százaléka véli úgy, hogy Putyin jól végzi a dolgát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 179
szavazógép
2019-02-07: Világfigyelő - :

Nem segítettek Gruevszkinek a szökésben

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnöknek nem segítettek az állami szervek megszökni az országból – ismertette nyomozásának eredményét a szervezett bűnözésért felelős macedón különleges ügyészség tegnap.
2019-02-07: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Lázongás a város szélén (Sepsiszentgyörgy)

Sepsiszentgyörgy déli részén az elmúlt évtizedben új lakónegyed jött létre, amelyet lakói Evergreen (Örökzöld) névvel illetnek. Fekvése idillikus: a Jókai Mór utca mögötti, többhektáros gyümölcsös felső végében terül el – az ott élők mégis tele vannak panasszal a városvezetés felé. Megközelíteni ugyanis vagy a Farm, vagy a József Attila utca felől tudják a házaikat, de csak olyan gödrökön keresztül, hogy azokon még a tojás is összetörik, mielőtt a konyhába ér. Az áldatlan állapotok és a lehetséges megoldások megvitatására a polgármesteri hivatal lakossági fórumot hívott össze, ott pedig kiderült a Farm utcaiak elégedetlenségének oka, ugyanis évtizedek óta várnak járdára és aszfaltútra.