Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem segítettek Gruevszkinek a szökésben

2019. február 7., csütörtök, Világfigyelő

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnöknek nem segítettek az állami szervek megszökni az országból – ismertette nyomozásának eredményét a szervezett bűnözésért felelős macedón különleges ügyészség tegnap.

  • Nikola Gruevszki. Fotó: MTI
    Nikola Gruevszki. Fotó: MTI

Az Alsat M szkopjei televízió honlapján megjelent információk szerint a különleges ügyészség előzetes vizsgálata rávilágított arra is, hogy a hivatalos szervek részéről mulasztás történt, de az ügyészség nem tudott egyetlen konkrét bűnöst sem megnevezni. A szkopjei ügyészség három hónappal a volt miniszterelnök szökése után sem tudott konkrétumokat közölni arról, hogy pontosan „hogyan is került a börtön helyett Magyarországra” Nikola Gruevszki. A nyomozás során több térfigyelő kamera felvételeit is megnézték a nyomozók, 56 embert hallgattak ki, valamint a határőrség számítógépes rendszerét is átvizsgálták, ám abban nem találták annak a nyomát, hogy Gruevszki bármelyik határátkelőn is kilépett volna az országból.

Az ügyészség azt is felderítette, hogy a volt kormányfő tavaly szeptemberben kiürítette a bankszámláit, és összesen 120 ezer eurót (38,26 millió forint) vett fel. Gruevszki 2006 és 2016 között volt miniszterelnök. Azért ítélték el, mert közpénzből páncélozott Mercedest vásároltatott magának 600 ezer euróért (körülbelül 190 millió forintért). Emellett még öt ügyben folyik ellene eljárás hazájában. Szökése után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Tavaly novemberben kért és kapott menekültstátust Magyarországon.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 695
szavazógép
2019-02-07: Világfigyelő - :

Az oroszok is elengedik Maduro kezét? (Venezuelai válság)

Egyre több jel utal arra, hogy miután a vezető EU-tagállamok Juan Guaidó parlamenti elnököt ismerték el Venezuela legitim államfőjének, a hivatalos elnök, Nicolás Maduró szövetségesének számító Oroszország is kezdi elengedni a diktatórikus eszközökkel kormányzó volt buszsofőr kezét. Oroszországnak tízmilliárd dollárja bánhatja Maduro bukását.
2019-02-07: Világfigyelő - :

Kiálltak Putyin mellett az orosz boszorkányok

Egy Moszkva környéki kastélyban gyűltek össze Oroszország legismertebb boszorkányai, hogy varázslattal segítsék Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A több tucatnyi boszorkány megalkotta az „Erő körét”, s a középen álló vezérboszorka, Aljona Poljin különféle varázslatokat olvasott fel, hogy sikeres legyen az államfő politikája.