Külföldi szakképzésre utaznak a baróti diákok

2019. február 8., péntek, Közélet

Az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sporttámogatási programja (Erasmus+) keretében a Baróti Szabó Dávid Középiskola huszonhat diákja Portugáliában, illetve Lengyelországban vesz részt szakképzésen. A külföldön töltött három hét alatt az elméleti órák mellett a gyakorlatra is hangsúlyt fektetnek. A pályázat további erdélyi partnere a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola és a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A barótiak először vesznek részt ilyen, nemzetközi tapasztalatszerzést lehetővé tevő pályázatban, ezért meglehetősen nagy várakozás előzi meg az indulást. Derzsi-Ráduly Kázmér iskolaigazgató elmondása szerint a faipari szakosok között visszafogottabb volt az érdeklődés, de a környezetvédelmi osztály tizedikesei közül mindenki szívesen utazott volna – ám mivel csak 18 hely áll rendelkezésre, nekik is pályázniuk kellett, ami jótékony hatással volt rájuk, hiszen felkeltette versenyszellemüket. „Sokat fog jelenteni diákjaink számára ez a néhány hét, hiszen olyan újdonságokkal fognak találkozni, amelyekre itthon nincs lehetőségük. Azt remélem, nemcsak kirándulásként fogják fel, hanem felkelti bennük a vágyat, hogy szakmailag többet akarjanak elérni, hogy fejlődjenek. És jól jön a kísérőtanároknak is, akik az ott tapasztaltakkal gazdagodva oktathatnak az elkövetkezőkben, s talán az iskolának is, hiszen a kialakult kapcsolatokat tovább lehet gondolni” – nyilatkozta a középiskola igazgatója.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1439
szavazógép
2019-02-08: Kármentő - Kuti János:

Több pénz az egészségügynek

A szociáldemokrata pártvezér szemet vetett a titkosszolgálatok költségvetésére, csökkenteni akarja a nekik szánt pénzt, és az onnan a megspórolt összegre D-vitamint akar venni a gyermekeknek.
2019-02-08: Közélet - Bokor Gábor:

Számíthatnak a Diakónia segítségére az idősek (Kovászna)

Meghosszabbították a kovásznai helyi tanács és a Diakónia Keresztyén Alapítvány között megkötött együttműködési szerződést. Így az eredetileg 2006-ban aláírt, az otthoni idősgondozási szolgálatról szóló megegyezés folyó év végéig érvényes marad. A múlt héten hozott erre vonatkozó tanácshatározat értelmében a város az év folyamán havonta 6325 lejjel járul hozzá a szolgálat működtetési költségeihez – mondta el érdeklődésünkre Gyerő József polgármester.