KovásznaSzámíthatnak a Diakónia segítségére az idősek

2019. február 8., péntek, Közélet

Meghosszabbították a kovásznai helyi tanács és a Diakónia Keresztyén Alapítvány között megkötött együttműködési szerződést. Így az eredetileg 2006-ban aláírt, az otthoni idősgondozási szolgálatról szóló megegyezés folyó év végéig érvényes marad. A múlt héten hozott erre vonatkozó tanácshatározat értelmében a város az év folyamán havonta 6325 lejjel járul hozzá a szolgálat működtetési költségeihez – mondta el érdeklődésünkre Gyerő József polgármester.

  • Archív felvétel
    Archív felvétel

A Diakónia által végzett szolgálatot nagyra értékelik a rászoruló idősek és azok családjai. Köztük olyanok is vannak, akiknek hozzátartozói távol élnek, esetleg nincs anyagi lehetőségük az idősek ellátására. A Diakónia alkalmazottjai szükség esetén orvosi ellátást igényelnek a rászorulóknak, vállalják sebek kötözését, bevásárolnak, fát hordanak, tüzet gyújtanak a mozgásképtelen idősek lakásán, segítenek a tisztálkodásban, mosásban. Igény szerint jutnak el az idősekhez, van, akin naponta segítenek. Ezért tartják helyénvalónak, hogy a helyi költségvetésből, az adófizető polgárok pénzéből finanszírozzák a Diakónia kovásznai és csomakőrösi idősek érdekében végzett szolgáltatását – értékelte a polgármester. Általában két-három alkalmazottal végzi a Diakónia a kovásznai szolgálatot. Évente hozzávetőleg negyven személy részesül a szolgáltatásban. A városháza szociális igazgatóságának munkatársai szúrópróbaszerűen havonta tíz esetet vizsgálnak meg, de eddig sehol sem volt panasz a Diakónia szolgálatára, az alkalmazottak hozzáállására – tudtuk meg a városházán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?








eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2019-02-08: Közélet - Hecser László:

Külföldi szakképzésre utaznak a baróti diákok

Az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sporttámogatási programja (Erasmus+) keretében a Baróti Szabó Dávid Középiskola huszonhat diákja Portugáliában, illetve Lengyelországban vesz részt szakképzésen. A külföldön töltött három hét alatt az elméleti órák mellett a gyakorlatra is hangsúlyt fektetnek. A pályázat további erdélyi partnere a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola és a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola.
2019-02-08: Jegyzet - Bokor Gábor:

Nehéz tavasz elé nézünk (Tollraforgó)

Bizony, nehéz tavasz elé nézünk, sok-sok hóval, az utak forgalmát veszélyeztető nagy hófúvásokkal – erre lehet következtetni az utak karbantartóinak lázas munkája láttán. Február első napjaiban, verőfényes napsütésben, amikorra a mezőkön már csak mutatóban maradt egy-egy tenyérnyi hófolt, sok kilométer hosszúságban állítottak fel hófogó kerítéseket Szépmezőn, Maksa közelében, Réty körzetében.