Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Súlyos börtönbüntetések

2019. február 9., szombat, Belföld

A tegnap hajnalban közzétett jogerős ítélet szerint súlyos börtönbüntetéssekkel zárult a mamaiai ingatlan-visszaszolgáltatások ügyében tíz éve kezdődött korrupciós per, amelyben az elsőrendű vádlottat, Radu Mazărét, Konstanca város egykori extravagáns polgármesterét kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság.

  • Fotó: adevarul
    Fotó: adevarul

Nemcsak Mazăre, hanem az ügy többi 36 vádlottja esetében is sokkal súlyosabb az ítélet, mint amit 2017-ben a bukaresti táblabíróság hozott alapfokon.  Mazăre akkor négy év felfüggesztett szabadságvesztést kapott, Cristian Borceát, a Dinamo futballklub egykori főrészvényesét pedig most ötéves szabadságvesztésre ítélték, pedig ebben az ügyben az alapfokú ítélet még felmentette.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Románia is elismerte Guaidót

Az európai uniós tagállamok többségéhez hasonlóan Románia is elismerte pénteken Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetőjét a latin-amerikai ország ideiglenes elnökeként.
2019-02-10: Sport - Miska Brigitta:

A Sepsi OSK tizenegyesgóllal maradt alul a Dinamo ellen (Labdarúgás, I. liga)

2019-ben második mérkőzését is elveszítette a Sepsi OSK, miután szombaton egy vitatható játékvezetői döntést követően, tizenegyesgóllal 1–0 arányban győzött a Dinamo a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A háromszéki csapat ötödször maradt alul hazai pályán, a bukaresti együttes pedig másodszor nyert idegenben.