Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Súlyos börtönbüntetések

2019. február 9., szombat, Belföld

A tegnap hajnalban közzétett jogerős ítélet szerint súlyos börtönbüntetéssekkel zárult a mamaiai ingatlan-visszaszolgáltatások ügyében tíz éve kezdődött korrupciós per, amelyben az elsőrendű vádlottat, Radu Mazărét, Konstanca város egykori extravagáns polgármesterét kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság.

  • Fotó: adevarul
    Fotó: adevarul

Nemcsak Mazăre, hanem az ügy többi 36 vádlottja esetében is sokkal súlyosabb az ítélet, mint amit 2017-ben a bukaresti táblabíróság hozott alapfokon.  Mazăre akkor négy év felfüggesztett szabadságvesztést kapott, Cristian Borceát, a Dinamo futballklub egykori főrészvényesét pedig most ötéves szabadságvesztésre ítélték, pedig ebben az ügyben az alapfokú ítélet még felmentette.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Románia is elismerte Guaidót

Az európai uniós tagállamok többségéhez hasonlóan Románia is elismerte pénteken Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetőjét a latin-amerikai ország ideiglenes elnökeként.
2019-02-10: Sport - Miska Brigitta:

A Sepsi OSK tizenegyesgóllal maradt alul a Dinamo ellen (Labdarúgás, I. liga)

2019-ben második mérkőzését is elveszítette a Sepsi OSK, miután szombaton egy vitatható játékvezetői döntést követően, tizenegyesgóllal 1–0 arányban győzött a Dinamo a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A háromszéki csapat ötödször maradt alul hazai pályán, a bukaresti együttes pedig másodszor nyert idegenben.