Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Románia is elismerte Guaidót

2019. február 9., szombat, Belföld

Az európai uniós tagállamok többségéhez hasonlóan Románia is elismerte pénteken Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetőjét a latin-amerikai ország ideiglenes elnökeként.

  • Fotó: erdon
    Fotó: erdon

Klaus Iohannis államfő az EU-tagországok külügyminisztereinek múlt heti bukaresti informális tanácskozása után szólította fel a külügyminisztériumot: készítsen sürgős elemzést a venezuelai válsághelyzetről, és tegye egyértelművé a Románia által képviselt álláspontot. Az elnöki hivatalba tegnap megküldött, a miniszterelnök által is jóváhagyott elemzést, amely Juan Guaidó ideiglenes elnökségének elismerését javasolta, azonnal jóváhagyta a külpolitikai döntések meghozatalában alkotmányos hatáskörrel rendelkező államfő – derül ki az elnöki hivatal tájékoztatásából.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1151
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Ülésezett az Autonómia Kerekasztal

A dr. Szili Katalin által életre hívott Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal résztvevői – a három erdélyi politikai szervezet és párt, valamint a két Nemzeti Tanács – temesvári ülésükön a következőkről egyeztettek: Románia soros európai uniós elnöksége kapcsán megfogalmazták, hogy ebben az időszakban fontos lenne, hogy a román kormány olyan meghatározó jogszabályokat fogadjon el, amelyek jelentősen hozzájárulnak a magyar közösség fejlődéséhez, mint például az erdélyi magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetem létrehozása.
2019-02-09: Belföld - :

Súlyos börtönbüntetések

A tegnap hajnalban közzétett jogerős ítélet szerint súlyos börtönbüntetéssekkel zárult a mamaiai ingatlan-visszaszolgáltatások ügyében tíz éve kezdődött korrupciós per, amelyben az elsőrendű vádlottat, Radu Mazărét, Konstanca város egykori extravagáns polgármesterét kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság.