Románia is elismerte Guaidót

2019. február 9., szombat, Belföld

Az európai uniós tagállamok többségéhez hasonlóan Románia is elismerte pénteken Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetőjét a latin-amerikai ország ideiglenes elnökeként.

  • Fotó: erdon
    Fotó: erdon

Klaus Iohannis államfő az EU-tagországok külügyminisztereinek múlt heti bukaresti informális tanácskozása után szólította fel a külügyminisztériumot: készítsen sürgős elemzést a venezuelai válsághelyzetről, és tegye egyértelművé a Románia által képviselt álláspontot. Az elnöki hivatalba tegnap megküldött, a miniszterelnök által is jóváhagyott elemzést, amely Juan Guaidó ideiglenes elnökségének elismerését javasolta, azonnal jóváhagyta a külpolitikai döntések meghozatalában alkotmányos hatáskörrel rendelkező államfő – derül ki az elnöki hivatal tájékoztatásából.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 179
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Ülésezett az Autonómia Kerekasztal

A dr. Szili Katalin által életre hívott Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal résztvevői – a három erdélyi politikai szervezet és párt, valamint a két Nemzeti Tanács – temesvári ülésükön a következőkről egyeztettek: Románia soros európai uniós elnöksége kapcsán megfogalmazták, hogy ebben az időszakban fontos lenne, hogy a román kormány olyan meghatározó jogszabályokat fogadjon el, amelyek jelentősen hozzájárulnak a magyar közösség fejlődéséhez, mint például az erdélyi magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetem létrehozása.
2019-02-09: Belföld - :

Súlyos börtönbüntetések

A tegnap hajnalban közzétett jogerős ítélet szerint súlyos börtönbüntetéssekkel zárult a mamaiai ingatlan-visszaszolgáltatások ügyében tíz éve kezdődött korrupciós per, amelyben az elsőrendű vádlottat, Radu Mazărét, Konstanca város egykori extravagáns polgármesterét kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság.