Összegyűlt a pénz Molnár Attila műtétjére

2019. február 11., hétfő, Közélet

Három hét alatt összegyűlt a baróti Molnár Attila budapesti műtétjéhez szükséges pénz – tudatja a Gondviselés Segélyszervezet, amely január derekán tette közzé az újabb összefogásra vonatkozó felhívását. Az erdővidékiek, illetve a nagyvilágban élők ismét segítettek: a 26 éves fiatalember édesanyja, Molnár Ibolya múlt hétfőn járt a bankban, és örömmel újságolta, hogy a számlákra elküldött és a személyesen átadott adományok összértéke 20 800 lej, 30 000 forint és 1100 euró, jóval több, mint amennyit a gyűjtés elindításakor célul tűztek ki.

„Nagyon szépen köszönöm mindazoknak, akik felhívásunkra adományokat küldtek, hoztak. Reméltük, hogy így lesz, de mégis kellemesen meglepő. Óriási megkönnyeb­bülést jelent számunkra az a tudat, hogy nem a pénzen fog Attila fiam műtétjének a sikere múlni. Tiszta szívből imádkozunk azért, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb eredménnyel térhessünk haza. Köszönjük Demeter Zoltánnak, a Gondviselés Segélyszervezet baróti munkatársának, aki – ugyanúgy, mint 2006-ban Katika lányom műtétje előtt – most is első szóra mellénk állt, és segített a gyűjtés megszervezésében. Köszönjük mindazoknak a barátoknak, magánszemélyeknek, egyházközségeknek, intézményeknek, szervezeteknek és vállalkozóknak, akik lehetőségeik szerint segítségünkre siettek. Szívből köszönjük mindenkinek, hogy felpártolták Attilám ügyét, és kívánom, hogy Isten fordítsa százszorosan vissza rájuk ezt a kedvességet!” – közölte örömkönnyek között az édesanya.

Molnár Attila születése óta küszködik a Recklinghausen-szindrómának nevezett betegséggel. Egy olyan daganatról van szó, amely arcának egyik felén fejlődött ki, és mostanra már a szemére és fülére is átterjedt, ami egyrészt nagyon zavarja, másrészt a látását és a hallását is károsítja. Attilának 2008-ban már volt egy műtétje, a daganatot akkor részlegesen letakarították, most azonban újabb műtétre van szükség, ennek költsége egymillió forint (mintegy 15 ezer lej). Attilának a műtétet megelőző vizsgálatokra február 21-én kell jelentkeznie a budapesti Országos Onkológiai Intézetben, ahol az eredményeinek kiértékelése után következhet a beavatkozás, amelyet dr. Koltai Pál fül-orr-gégész szakorvos, klinikai onkológus, a fej és nyak területén végzett bőrsebészeti beavatkozások elismert szakembere fog elvégezni. Az Attilával kapcsolatos történésekről a Gondviselés Segélyszervezet később is beszámol majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2019-02-11: Közélet - Bokor Gábor:

A fiatalokért érdemes politizálni (EP-képviselők Kovásznán)

Az Európai Unió változásairól és valóságairól, az erdélyi magyarságra gyakorolt hatásairól beszélt pénteken este Sógor Csaba és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő Kovásznán a városi művelődési ház Ignácz Rózsa termében megtartott értekezleten. Az eseményt kezdeményező Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke, Kelemen Szilárd, a találkozó moderátora megfogalmazta: az EP-képviselőkkel való beszélgetés során a média által alkotott Európai Unió-képet akarták a valósághoz igazítani.
2019-02-11: A múlt hét - Kuti János:

Orvosnak mennék

Most, miután ez az olasz álsebész, Matteo Politi bebizonyította, hogy Romániában bárki kiadhatja magát doktornak és műthet is, elgondolkodtam azon, hogy magam is orvosnak állok, mert az igazi orvosdoktorok amúgy is húznak el Romániából. Különben fás voltam, mint a karalábé, de aztán erdőrengetegeink gyérültével leszálltam a faágazatról, és már nem foglalkozom faszárítással és bútorgyártással.