Teheránba utazik az M Stúdió

2019. február 11., hétfő, Közélet

Teheránban, Irán legnagyobb nemzetközi színházi fesztiválján lép színpadra az M Studio Mozgásszínház február 18-án és 19-én a Lift című előadással.

  • Jelenet a Lift című előadásból. Fotó: Barabás Zsolt
    Jelenet a Lift című előadásból. Fotó: Barabás Zsolt

Irán fővárosa harminchetedik alkalommal ad otthont a Fadjr Nemzetközi Színházi Fesztiválnak február 11–23. között. Az Iráni Előadóművészeti Központ (Dramatic Arts Center of Iran) által szervezett fesztivál Irán legnagyobb színházi eseménye. A hazai előadások mellett a fesztivál nemzetközi szek­ciója idén a következő országokból mutat be produkciókat: Finnország, Németország, Norvégia, Belgium, Franciaország, Libanon, Grúzia, Szíria, Azerbajdzsán, Magyarország és Románia. A sepsiszentgyörgyi M Studio a Fehér Ferenc rendezésében készült Lift – Noys Will Be Boys című előadással kapott meghívást a rangos seregszemlére. A meghívás a tabrizi Alef Nemzetközi Fesztiválon való részvétel nyomán történt, ahol tavaly novemberben a produkció elnyerte a legjobb rendezésnek járó díjat. Teheránban az előadást kétszer játsszák: február 18-án és 19-én a Molavi Hallban. A közel-keleti turné előtt újra műsorra tűzi az M Studio a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában készült W_all című táncelőadást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 410
szavazógép
2019-02-11: Közélet - Nagy B. Sándor:

Nem csak magunkért vagyunk felelősek (Önkéntesek Napja az unitárius templomban)

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban” – ezzel a Mahatma Gandhi-idézettel kezdte előadását Opra Szende, a Kovászna Megyei Vöröskereszt önkénteskoordinátora szombat délelőtt a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban a Gondviselés Segélyszervezet által szervezett első Önkéntesek Napján.
2019-02-11: Életmód - László Zsuzsa:

Egymás szemébe nézve, kézfogással (Sikó-Barabási Eszter, aki visszahozná a régi falusi iskolák hangulatát)

Törékeny, fiatal nő. Az otthonában fogad. Amikor ajtót nyit, apró kis ember fut ki a szobából. Teljes hasonmása, csak még alig látszik ki a földből. Amíg beszélgetünk, szinte észrevehetetlenül jön-megy körülöttünk, időnként mosolyogva felkucorodik az édesanyja ölébe, aztán megy újra játszani. A törékeny kis nő négy gyermeket nevel, most csak a szőke kislány van vele itthon. Csoda, hogy időt tudott szakítani rám. Másfél óra, amíg megérkezik a népes csapat többi tagja az édesapjukkal, addig beszélgethetünk. Sok minden érdekel, bár néha nem igazán tudom, hogyan kérdezzek pontosan, csak sejtem, hogy miként és mit szeretnék megfogalmazni. Ő viszont ráérez, megérti, hogy mi foglalkoztat, segít és nagyon pontosan válaszol. Mostanáig felületes tudásom volt minderről, ezért bukdácsolok. Mint az emberek többsége, aki nem érintett benne, csak annyit tudtam, hogy ez valami egészen más.