Majdnem száz halálos áldozat

2019. február 11., hétfő, Belföld

99 személy vesztette életét eddig az idei szezonban influenza miatt – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet tegnap.

A legutóbbi áldozat egy 73 éves Prahova megyei nő, aki az A típusú influenzavírussal fertőződött meg. A nő más betegségekben is szenvedett, és nem volt beoltva influenza ellen. A közegészségügyi intézet által szolgáltatott adatok alapján nem csökkent az influenzavírus terjedésének intenzitása – közölte Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A tárcavezető rámutatott, az elmúlt héten országszerte több mint háromezer influenzás esetet igazoltak és több mint 145 ezer felső légúti megbetegedést jelentettek. A miniszter emlékeztetett, további 30 ezer adag influenza elleni oltóanyagot vásároltak a magas kockázati csoportokba tartozók beoltására, és ezeket a vakcinákat szerda délig 17 megyében osztották ki. Pintea ugyanakkor ismét felhívta a lakosság figyelmét, hogy még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 406
szavazógép
2019-02-11: Belföld - :

Üzenet az RMDSZ-nek

Felhívást intézett a Pro Románia párt az RMDSZ-hez, hogy határolódjon el a Szociáldemokrata Párt (SZDP) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) alkotta koalíciótól, és ne szavazza meg a parlamentben a 2019-es állami költségvetés tervezetét.
2019-02-11: Belföld - :

Az álsebész után egy álfogorvos is lebukott

Házkutatást tartottak szombaton a rendőrök egy Ilfov megyei álfogorvos lakásán. A rendőrég közleménye szerint az 50 éves férfinak nincs fogorvosi végzettsége, jogtalanul és törvénytelenül gyakorolta a mesterséget, ezért eljárás indult ellene.