Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Üzenet az RMDSZ-nek

2019. február 11., hétfő, Belföld

Felhívást intézett a Pro Románia párt az RMDSZ-hez, hogy határolódjon el a Szociáldemokrata Párt (SZDP) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) alkotta koalíciótól, és ne szavazza meg a parlamentben a 2019-es állami költségvetés tervezetét.

  • Daniel Constantin
    Daniel Constantin

A Pro Románia első alelnöke, Daniel Constantin felhívásában rámutat, a kormánykoalíció három hónapos késéssel állt elő a költségvetési tervezettel, veszélybe sodorva ezáltal a román gazdaság stabilitását. Az alakulat úgy véli, a kormány által pénteken elfogadott büdzsétervezet teljesen valószerűtlen, úgy van felépítve, hogy – választási év lévén – zsarolni tudják vele a polgármestereket, „a beígért pénzek nem léteznek, a beígért befektetéseket sosem fogják megvalósítani”.

A Kelemen Hunor szövetségi elnökhöz, valamint az RMDSZ szenátusi és képviselőházi frakcióvezetőjéhez, Cseke Attilához és Korodi Attilához címzett felhívásában Constantin hangsúlyozza: Romániának sosem volt még olyan gyengén képzett kormánya, mint a jelenlegi, és felkéri a szövetséget, „amely Románia egyik jelentős nemzeti kisebbségét képviseli”, nyilvánosan határolódjon el a koalíciótól.

„Az SZDP–LDSZ koalíció támogatása sajnos nem hozott jólétet azokban a megyékben, amelyeket RMDSZ-es megyeitanács-elnökök és polgármesterek igazgatnak. Sem az ottani román, sem a magyar nemzetiségű állampolgároknak nincs munkahelyük. Nincsenek befektetések, mint ahogyan az infrastruktúra-projektek is hiányoznak. Nagyobb a szegénység, mint más régiókban. Itt az idő, kedves kollégák, hogy határolódjanak el az SZDP-től és az LDSZ-től, Dragneától és Tăriceanutól” – fogalmaz a felhívás.

Daniel Constantin ugyanakkor közli, az SZDP és az LDSZ elveszítette többségét a képviselőházban, miután több politikusuk más alakulatokhoz igazolt át, és felszólítja az RMDSZ-t, „legyen bátorsága” a jelenlegi tervezet ellen szavazni, majd olyan költségvetést követelni, amely az ország minden régiójának fejlődését szolgálja.

„Ha ezt a büdzsét jóváhagyja a parlament, az egész ország – beleértve a magyar közösséget is – tudni fogja, hogy ez csak az RMDSZ szavazataival volt lehetséges. Legyen bátorsága, Kelemen Hunor, legyen bátorságuk, tisztelt RMDSZ-es kollégák! Legyen bátorságuk a SZDP–LDSZ koalíció hazug költségvetése ellen szavazni” – zárja felhívását a Pro Románia.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-02-11: Belföld - :

Szűk hét parlamenti vita (Állami költségvetés)

A képviselőház és a szenátus házbizottsága által megszabott menetrend értelmében pénteken szavazhat a parlament a 2019-es állami költségvetésről és a társadalombiztosítási költségvetéséről.
2019-02-11: Belföld - :

Majdnem száz halálos áldozat

99 személy vesztette életét eddig az idei szezonban influenza miatt – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet tegnap.