Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KarateGödri-Martis hetedik az Európa-bajnokságon

2019. február 11., hétfő, Sport

Az Európai Karate Szövetség február 8. és 10. között megszervezte a 46. kadét, junior és 21 év alatti Európa-bajnokságot a dániai Aalborgban. A kontinensviadalon a 35 fős magyar nemzeti válogatott tagjaként a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest sportolója, Gödri-Martis Huba is részt vett, aki kadét korosztályban az 52 kilogramm alatti súlycsoportban a hetedik helyen végzett.

  • Vass Hunor és tanítványa, Gödri-Martis Huba
    Vass Hunor és tanítványa, Gödri-Martis Huba

A hatvannégy karatékát felvonultató főtáblán a háromszéki sportolót a kategória egyik esélyesével, Akhmed Akhmedovval sorsolták össze. A mérkőzésen az orosz 3–0 arányban győzött, majd a döntőig menetelt, ahol magabiztos küzdelemmel 8–0-ra nyert a macedón Bojan Kostov ellen, így a szentgyörgyi versenyzőnek esélye volt a vigaszágon bizonyítani és bronzérmet szerezni. Gödri-Martis a fehérorosz Andrej Taberko felett 2–1-re diadalmaskodott, majd ezt követően a francia Titouan Leger ellen lépett tatamira, akit magabiztos és elszánt küzdelemmel 3–1 arányban legyőzött. A háromszéki versenyző a folytatásban Anass Abdelmalki ellen harcolt, viszont nem tudott ellenfele fölé kerekedni, az összecsapáson döntetlen született, a bírók pedig a belga karatékát ítélték győztesnek, így Abdelmalki küzdhetett a bronzéremért, azonban a svájci Tim Scheuer jobbnak bizonyult nála. A 14 éves szentgyörgyi karatéka két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett az Európa-bajnokságon.

„Elégedett vagyok Huba első korosztályos Európa-bajnoki szereplésével, úgy gondolom, hogy egy bírói döntés miatt nem küzdhettünk az éremért. A sportoló hozta a hozzá fűzött reményeket, méltóan képviselte a nemzetet, és hiszem, hogy a következő kontinensviadalon még ennél is jobb eredményt sikerül elérnie. Köszönöm Huba szüleinek a támogatást, valamint az Orex, a Mamut Copy, a Comerț Ata, az Eniplast és Sport Világ hozzájárulását” – nyilatkozta Vass Hunor edző, aki hozzátette, hogy az októberben rendezendő chilei korosztályos világbajnokságra szeretnének jogot szerezni, és a kvalifikációs sorozatban hét háromszéki karatéka is harcba száll.

A magyar küldöttség három éremmel zárta a dániai korosztályos Európa-bajnokságot. Ilankovic Aleksandra a junior korosztályban az 53 kilogrammos súlycsoportban öt győzelmet aratva aranyérmet szerzett. Nguyen Hoang An a junior korcsoportban a 68 kilogrammos súlycsoportban a második helyen végzett, akárcsak Bárdos Ádám, aki a kadét korosztályban ezüstérmet érdemelt ki formagyakorlatával. A dániai kontinensviadalra 51 országból 1100 karatékát neveztek. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?








eredmények
szavazatok száma 1117
szavazógép
2019-02-11: Sport - :

Mindkét háromszéki tornát megnyerte a Sepsi-SIC (3 × 3-as női kosárlabda, Román Kupa)

A Sepsi-SIC Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș és Jankó Edit összetételű csapata teljes egészében kihasználta a hazai pálya nyújtotta előnyöket, és megnyerte a 3 × 3-as női kosárlabda Román Kupa 7., illetve 8. fordulóját, amelyeket a Román Kosárlabda-szövetség az elmúlt hétvégén a megyeszékhelyi Sepsi Arénában tartott meg. A Kézdivásárhelyi SE csapata szombaton nem jutott túl csoportján, tegnap azonban negyeddöntőt játszott, és a sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek búcsúztatták.
2019-02-11: Sport - :

Bacon Kupa tizenharmadszor (Asztalitenisz)

Nem volt babonás az a tizenkilenc amatőr pingpongozó, aki szombaton Nagybaconban ütőt ragadott a már többéves hagyománnyal rendelkező asztalitenisz Bacon Kupa tizenharmadik kiírásán.