AsztaliteniszBacon Kupa tizenharmadszor

2019. február 11., hétfő, Sport

Nem volt babonás az a tizenkilenc amatőr pingpongozó, aki szombaton Nagybaconban ütőt ragadott a már többéves hagyománnyal rendelkező asztalitenisz Bacon Kupa tizenharmadik kiírásán.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az egynapos viadalra idén hat háromszéki településről – Mikóújfalu, Sepisbükszád, Málnásfürdő, Nagybacon, Felsőrákos és Barót – neveztek versenyzők, a jó és baráti hangulatú megmérettetésen pedig két korosztályban zajlott a küzdelem. A kupa legfiatalabb nevezője a mindössze 12 esztendős Bardocz Dénes (Nagybacon), míg a legidősebb a 65 éves Steckbauer Árpád (Sepsibükszád) volt.

A nagybaconi iskola tornatermében lezajlott torna végeredménye:
* 50 év alatt: 1. Nagy István (Mikóújfalu), 2. Nagy Kusztos Vilmos (Nagybacon), 3. Székely László (Felsőrákos), 4. Gáll Attila (Felsőrákos), 5. Bardocz Csaba (Nagybacon)
* 50 év fölött: 1. idős Pethő Mihály (Felsőrákos), 2. Steckbauer Árpád (Sepsibükszád), 3. Pirampel Gábor (Sepsibükszád), 4. Incze Béla (Nagybacon), 5. Szabó Gábor (Nagybacon).

A szombati verseny nem jöhetett volna létre Bartha László, Bardocz Csaba, Bocskor László, Nagy Kusztos Vilmos, Veres Lóránt, Veres István és Oláh Mihály támogatása nélkül. Gratulálunk a nyerteseknek, a résztvevőknek, a szervezőknek és a szponzoroknak. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2019-02-11: Sport - :

Gödri-Martis hetedik az Európa-bajnokságon (Karate)

Az Európai Karate Szövetség február 8. és 10. között megszervezte a 46. kadét, junior és 21 év alatti Európa-bajnokságot a dániai Aalborgban. A kontinensviadalon a 35 fős magyar nemzeti válogatott tagjaként a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest sportolója, Gödri-Martis Huba is részt vett, aki kadét korosztályban az 52 kilogramm alatti súlycsoportban a hetedik helyen végzett.
2019-02-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Célunk, hogy győzzünk a bajnokságban és a kupában (Női kosárlabda)

A szlovák Piešťanské Čajky csapatától érkezett hozzánk a 24 esztendős Angelika Slamová, aki mostanra már a Sepsi-SIC egyik meghatározó játékosa lett. A Nemzeti Liga eddigi tizenhat mérkőzéséből tizennégyben kapott lehetőséget, míg az Európa-kupában mind a hat meccsén pályára küldte őt edzője, Zoran Mikes. Dobóhátvédként gyorsaságával hívta fel magára a figyelmet, ám ha szükséges, irányítóként is megállja a helyét. Bevallása szerint jól érzi magát Sepsiszentgyörgyön, annak ellenére is, hogy az elején nehéz volt. „A Sepsi-SIC az első külföldi csapatom, és bár erősen nagy a honvágyam, ennek ellenére jól vagyok. Nagyon szeretem a csapattársaimat, akik igen sokat segítenek nekem, jóban-rosszban ott vannak mellettem, és roppant örvendek annak, hogy ilyen közegbe kerültem” – nyilatkozta a Dunaszerdahelyen született felvidéki kosárlabdázó, akivel pénteken egy tea és kapucsínó mellett beszélgettünk.