Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi a logika a tiltásban?

2019. február 12., kedd, Közélet

Hét év után először maradt el február 9-én Kézdivásárhely havi, hagyományos termékvására. A februári vásárt a megyei állategészségügyi igazgatóság tiltotta be a megyénkben is megjelent afrikai sertéspestis miatt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Sajnos, a rendelkezés negyvenöt napra érvényes, ezért a márciusi termékvásár is elmarad. A múlt heti rendkívüli tanácsülésen Szigethy Kálmán, a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselője tette szóvá az esetet, nemtetszését fejezve ki az intézkedés miatt.

Véleménye szerint elég lett volna megtiltani a hústermékek árusítását és engedélyezni a zöldséget, mézet, tejterméket, mézespogácsát és sok egyéb olyan árut, aminek semmi köze sincs a sertéspestishez – hangsúlyozta a tanácstag. Szerinte teljesen fölösleges a tiltás, hiszen azokat a hústermékeket, amelyeket a termékvásáron kínálni szoktak, a céhes városban létező mészárszékekben minden további nélkül meg lehet vásárolni.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: egyetért a felvetéssel, de sajnos a fejük fölött döntöttek, és így neki nincs hatásköre a helyzeten változtatni. Azt is elmondta, hogy a karanténról nem az állategészségügyi igazgatóság döntött, hanem a prefektúra keretében működő járványmegelőző bizottság rendeletére bocsátotta ki az igazgatóság az erről szóló tiltást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-02-12: Közélet - Szekeres Attila:

Áthelyezték a főfogyasztóvédőt

A Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére helyezték át a „székely ízek” kapcsán hírhedtté vált Gheorghe-Mircea Diacon volt Kovászna megyei főfogyasztóvédőt, akit múlt decemberben még felfelé buktattak, és a hat megyét ellenőrző, brassói székhelyű központi regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére léptették elő.
2019-02-12: Jegyzet - Demeter Virág Katalin:

Gyermekeink mellékvágányon

Leszavazta múlt hét elején a szenátus a gyermekpénz összegének emelését célzó kezdeményezést, majd a vonatkozó tervezetet továbbküldték a képviselőházhoz, amely döntő fórumként hivatott a végső szót kimondani az ügyben.