AsztaliteniszÖtödikek a kézdivásárhelyi lányok

2019. február 14., csütörtök, Sport

Az elmúlt hét végén Buzăuban zajlott le az ifjúsági II-es asztaliteniszezők országos csapatbajnoksága, ahol 28 lány-, illetve 29 fiú együttes mérte össze tudását és felkészültségét. A mezőnyben ott voltak a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK pingpongozói (három fiú- és egy lányalakulat), és közülük a Mike Boróka, Téglás Andrea, Oláh Kriszta és Farkas Yvett összeállítású együttes az ötödik helyen zárt.

A céhes városbéli sportklub lánycsapata – Mike Boróka, Téglás Andrea, Oláh Kriszta és Farkas Yvett – elsőszámú esélyesként vágott neki a küzdelemnek. A sikeresen abszolvált csoportkör után a legjobb tizenhatban a Marosludas elleni 3–0-s győzelemmel kezdtek, majd 3–1-re kikaptak a Konstancai Farultól és a Konstancai Sportprogramos Líceum (SPL) II-től. A legjobb nyolc között óriási csatában 3–2-re veszítettek a Besztercei MSC-vel szemben, így elúszott a négy közé jutás. A folytatásban 3–2-re verték a Marosvásárhelyi ISK-t, valamint 3–0-ra a Medgyesi MSC és a Giur­giui MSC csapatát, s végül az 5. helyen fejezték be tornát.

A Nagy Mózes SK három fiúcsapata közül a Canea-Kocsis András, Márton Ádám és Sebastian Pribeagu alkotta trió teljesített a legjobban. A legények nyolcadik számú kiemeltként kezdték menetelésüket: 3–2-re nyertek Újszentes I. és 3–1-re Zilah ellen, míg Câmpulungtól 3–0-ra kikaptak. A legjobb nyolc között Besztercétől és a Farultól is 3–0-s vereséget szenvedtek, így az 5–8. helyekért folytatták a játékot. Itt 3–0 és 3–2 arányban fejet hajtottak a Konstancai SPL I. és Câmpulung csapataival szemben, és a 8. helyen fejezték be a versenyt. A Ionuţ Chelmuş, Rareş Cueşdean és Popov Szabolcs hármas a 13. lett. A Marian Burnichi, Sterczer Zalán és Fekete Balázs alkotta csapat nem jutott tovább a selejtezőcsoportból.

A végeredmény: * lányok: 1. Konstancai Farul, 2. Besztercei MSC, 3. Konstancai SPL I., 4. Slatinai ISK, 5. Nagy Mózes SK * fiúk: 1. Bukaresti CSA Steaua I., 2. Pristavu Câmpulung I., 3. Besztercei MSC... 8. Nagy Mózes SK II. ...13. Nagy Mózes SK I. (Ionuţ Chelmuş, Rareş Cueş­dean és Popov Szabolcs). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1271
szavazógép
2019-02-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a mikóújfalusi
TÁLA ANTAL
életének 80. évében hosszas betegség után elhunyt.
Temetése 2019. február 14-én, csütörtökön 13 órakor lesz a helyi ravatalozóból.
A gyászoló család
4310358
2019-02-14: Sport - :

Előnyben a PSG és a Roma (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Paris Saint-Germain 2–0 arányú győzelmet aratott a Manchester United vendégeként, míg az AS Roma hazai környezetben 2–1-re nyert az FC Porto ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így előnyből várhatja a visszavágót, amelyet március 6-án rendeznek.