Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jövedelmi adónkFelajánlások március 15-ig

2019. február 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Korábbi esztendőktől eltérően idén nem május 25., hanem március 15. a határideje a személyi jövedelemadóból civil szervezeteknek és egyházaknak felajánlható 2, illetve 3,5 százalékos támogatásról szóló űrlapok leadásának. A jogvesztő határidő előrehozatala nem jelenti az eljárás módosítását, ellenben ha nem figyelünk kellőképpen a határidőre, lemaradhatunk a lehetőségről.

  • Forrás: Digi24
    Forrás: Digi24

A felajánlás a 2018-as személyi jövedelem után kifizetett adó alapján történik, amelynek 2 százalékát bármely civil szervezetnek, illetve egyháznak adományozhatjuk, a 3,5 százalékot ellenben csak olyan civil szervezet, illetve egyház kaphatja meg, amely rendelkezik akkreditált tevékenységgel szociális területen és ebben az ágazatban legalább egy tevékenységére megszerezte a törvény által előírt licencet. Utóbbiakat tavalytól kisvállalatok is támogathatják jövedelmi adójuk 20 százalékával, ami a személyi jövedelemadóból történő felajánláshoz hasonlóan nem jelent többletkiadást.

A munkaszerződéssel rendelkező személyek a 230-as formanyomtatvány kitöltésével vagy az országos adóhivatal honlapján elérhető online ügyfélkapun keresztül rendelkezhetnek a szóban forgó felajánlásról, a más forrásokból származó jövedelemmel is rendelkezők pedig az egységes nyilatkozat alapján tehetik ezt. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - Iochom István:

A nagy nap kivitelezője (Magánvállalkozás)

A közelmúltban Kézdivásárhelyen bejegyzett Dreamy Wedding Esküvőszervező Iroda megálmodója, Pap Eszter Edina 27 éves egyéni vállalkozó, aki szülővárosában a Bod Péter Tanítóképzőben érettségizett 2010-ben, majd a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karán végezte tanulmányait és államvizsgázott 2013-ban. Hazatérése után első munkahelye a Városi Színháznál volt 2014 és 2016 között, ahol szervezőként és irodalmi titkárként tevékenykedett, majd 2016-ban rádiós hírszerkesztőként és újságíróként a Profi Rádiónál, illetve a Székely Hírmondónál helyezkedett el. A fiatal vállalkozót a minap kerestük meg és készítettünk vele interjút.
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Román–moldovai gázvezeték

Elkezdődött a Moldovai Köztársaságban a román–moldovai gázvezeték megépítésének második szakasza, amely a moldovai Ungheni és Kisinyov között létesül – jelentette be a Transgaz.