Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

MagánvállalkozásA nagy nap kivitelezője

2019. február 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A közelmúltban Kézdivásárhelyen bejegyzett Dreamy Wedding Esküvőszervező Iroda megálmodója, Pap Eszter Edina 27 éves egyéni vállalkozó, aki szülővárosában a Bod Péter Tanítóképzőben érettségizett 2010-ben, majd a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karán végezte tanulmányait és államvizsgázott 2013-ban. Hazatérése után első munkahelye a Városi Színháznál volt 2014 és 2016 között, ahol szervezőként és irodalmi titkárként tevékenykedett, majd 2016-ban rádiós hírszerkesztőként és újságíróként a Profi Rádiónál, illetve a Székely Hírmondónál helyezkedett el. A fiatal vállalkozót a minap kerestük meg és készítettünk vele interjút.

  • Pap Eszter Edina – az esküvőszervezés rengeteg lehetőséget, újdonságot tartogat. A szerző felvétele
    Pap Eszter Edina – az esküvőszervezés rengeteg lehetőséget, újdonságot tartogat. A szerző felvétele

– Honnan jött az ötlet, hogy esküvőszervező irodát nyisson?
– Régi álmom vált valóra. Amióta az eszemet tudom, szeretek szervezni, így hamar eldöntöttem, hogy ilyen irányban folytatom a tanulmányaimat. Az egyetemi évek alatt sikerült mélyebben elsajátítanom a rendezvényszervezés csínját-bínját, és már akkor eldöntöttem, hogy ezzel (is) szeretnék majd foglalkozni. A Dreamy Wedding Esküvőszervező Iroda megnyitásának azonban csak most jött el az ideje, hiszen – ahhoz, hogy sikeres legyen – ezt átfogóbb tanulásnak és hosszas előkészületnek kell megelőznie.


Minden a helyén legyen

– Mi az esküvőszervező feladata?
– Mivel a nagy nap minden ember életében – igen, úgy hiszem, hogy a férfiak életében is – az egyik legmeghatározóbb pillanat, fontos, hogy minden a helyén legyen, hogy a boldog pillanatokat ne árnyékolja be a stressz vagy valamilyen nem várt probléma. Ahhoz, hogy az ifjú pár és a násznép az esküvő napján egy gördülékenyen működő, tökéletesen összeállt koncepciót lásson, rengeteg munka szükséges, és sokszor a nagy egész legapróbb részletei is képesek kalamajkát okozni. A pár dolga, hogy egymásra figyelve, nyugodtan és boldogan készüljön az esküvőre, minden egyéb a szervező feladata. A tervezéstől egészen az utómunkálatokig tartó szervezés mellett tanácsokkal, ötletekkel is igyekszem támogatni a házasulandókat.
– Honnan jött a névadás ötlete?
– A Dreamy Wedding magyar jelentése az álomszerű esküvő. Ez jelképezi a célt, ami nem más, mint valóra váltani a pár nagy nappal kapcsolatos álmait. Ahogyan minden pár más, úgy minden álom és minden esküvő is más, mindenik egyedi, különleges, ezért kell mindent ehhez igazítani. A szervezés során a pár vágyai, igényei, stílusa kerülnek középpontba, nekem szervezőként arra kell figyelnem, hogy az álom részletei harmonikusan illeszkedjenek, úgymond minden passzoljon mindennel, legyen szó hatalmas sátras buliról DJ-vel és svédasztallal, hagyománykövető lakodalomról vagy elegáns bálról.


Az ifjú pár dönti el

– Hogyan zajlik az esküvőszervezés?
– Az első találkozó után az ifjú pár – miután megismerkedtünk és közösen eldöntöttük, milyen arculata lesz az esküvőjüknek – egy átlátható, pontos költséglistát kap, hogy mérlegelhessen, és ha szükséges, változtathasson. Ha velem kívánnak dolgozni, akkor végig követhetik a szervezés folyamatát, kérhetnek részleges szervezést, de akár úgy is dönthetnek, hogy egyáltalán nem foglalkoznak a szervezéssel, csak „besétálnak” a kész esküvőjükre. Az előkészületek ideje alatt folyamatosan a pár rendelkezésére állok, természetesen minden kérést, kérdést, információt bizalmasan és teljes diszkrécióval kezelek. Emellett, amennyiben a pár vagy az általuk kiválasztott szolgáltató (zenekar, fotós, ceremóniamester stb.) ragaszkodik hozzá, az esküvő előtt megismerkedhetnek és személyesen is egyeztethetnek a részletekről.
– Mik a jövőbeli tervei, céljai?
– Az esküvőszervezés rendkívül változatos munkát biztosít. Varázslatos munka ez, rengeteg lehetőséget, újdonságot tartogat. Fontosnak tartom a folyamatos tanulást, naprakész szolgáltatói adatbázisom bővítését és azt, hogy mindig nyitott maradjak az újra. Amennyiben igény lesz a munkámra, a továbbiakban más típusú rendezvények, például gyerekzsúrok, céges partik, keresztelők megszervezését is szeretném vállalni, ez azonban még egy kicsit várat magára, hiszen mindez újabb, alapos felkészülést igényel.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-02-20: Riport - Szekeres Attila:

A Vártemplom titkai

A sepsiszentgyörgyi Vártemplom renoválására készül a város első református egyházközsége, a munkálatokat azonban jogi akadály miatt még nem kezdhetik el. A kivitelezési tervek jóváhagyásához régészeti kutatásra volt szükség, a feltárást a Székely Nemzeti Múzeum csapata végzi. Az épület korai történetéről eddig csak feltételezések voltak, a régészeti feltárás eredményei azonban felborítják a templom középkori építéstörténetéről kialakított képet.
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Felajánlások március 15-ig (Jövedelmi adónk)

Korábbi esztendőktől eltérően idén nem május 25., hanem március 15. a határideje a személyi jövedelemadóból civil szervezeteknek és egyházaknak felajánlható 2, illetve 3,5 százalékos támogatásról szóló űrlapok leadásának. A jogvesztő határidő előrehozatala nem jelenti az eljárás módosítását, ellenben ha nem figyelünk kellőképpen a határidőre, lemaradhatunk a lehetőségről.