Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BarótÚj versenytárgyalást írnak ki

2019. február 20., szerda, Közélet

A Gaál Mózes Általános Iskolát és a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontot kiszolgáló büfé létrehozásáról szóló versenytárgyalás újbóli megszervezésének szükségességéről döntött Barót tanácsa tegnapi ülésén.

A határozattervezetet előterjesztő Lázár-Kiss Barna András polgármester sajnálatát fejezte ki, amiért a feladatfüzet és a versenytárgyalási szabályzat ellentmondása miatt érvényteleníteniük kell a versenytárgyalást, majd kérte, a kijavított változatot szavazzák meg. Nagy István független tanácstag jelezte, ő nem fogja megszavazni: amíg tanteremhiánnyal küszködnek, nem látja helyénvalónak, hogy bármit is bérbe adjanak. „Nincs elég osztálytermünk, de azért az egyiket tanácsteremmé alakítjuk, másokat meg kiadnánk, miközben havi 7500 lej bért fizetünk a Diákdombért” – tette szóvá a volt városvezető. Dimény László néppárti tanácstag úgy fogalmazott, ilyen hibáknak nem lenne szabad megtörténniük. Hogy ki a hibás, azt Dombi Réka Hilda, a város jegyzője és Csiszér Gyöngyi, a városháza jogi osztályának vezetője próbálta némileg emeltebb hangvételű párbeszédben tisztázni, a kibontakozni látszó vitának a polgármester vetett véget, mondván: a történet kínos számukra, de szándékosság nem volt mögötte, ilyen hibák megtörténnek, az ügyet pedig nem nyilvánosan, hanem a hivatal falai között fogják tisztázni.

Az iskolabüfé ügye rég megosztja a képviselő-testületet. A Gaál Mózes Általános Iskola igazgatója, Bán Annamária a kinevezését követő első intézkedéseinek egyikeként, arra hivatkozván, hogy nem tesz eleget a feltételeknek, kilakoltatta az iskola udvarán lakókocsiból áruló vállalkozót, de azt – bár az igény meglett volna rá – nem tudta a törvényes előírásokat betartóval helyettesíteni. A tanácstagok nem tudtak megegyezni arról sem, milyen feltételek mellett hirdessék meg a versenytárgyalást. A területet adják haszonbérbe, amelyre a nyertes alapot önt, és konténerekből alakítja ki a kereskedelmi felületet. Ha igen, akkor mi lesz azzal, miután lejárt a szerződése, és esetleg valaki más nyeri el a szolgáltatást? Veszi a sátorfáját, és mindent visz, vagy a nyertesnek meg kell alkudnia vele az eladásról? Lehet egyáltalán arra kényszeríteni, hogy eladjon valamit, ami az övé? Vagy a műhelyek egy részét adják bérbe? De miként kellene és kinek a feladata lenne a műhelyek felújítása? És honnan legyen a bejárás? Mert igencsak kétséges, helyes-e, ha egy cég alkalmazottjai, illetve a boltot ellátó beszállító cég munkatársai ki-be járhatnak az iskolába.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 616
szavazógép
2019-02-20: Közélet - Váry O. Péter:

Egy délután Radnótival

Azaz Sepsiszentgyörgyön csak fél délután, mert a felolvasómaraton helyi szervezője, a Bod Péter Megyei Könyvtár az előzetes bejelentkezések, no meg az elmúlt évek tapasztalata alapján úgy ítélte meg, jó lesz, ha három órát kitöltenek felolvasásukkal a Radnóti-tisztelők.
2019-02-20: Közélet - Bokor Gábor:

Díjakkal ösztönzik a turizmusban tevékenykedőket

Tizennyolc kategóriában díjazzák a megye turizmusában kiemelkedő tevékenységet folytató szereplőket. A kitüntetéseket a hagyományteremtő szándékkal megszervezett Visit Covasna Gálán adják át, amelyre március 21-én a megyeszékhelyi Fidelitas Szálloda konferenciatermében kerül sor – hangzott el a szervezők – Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa és Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – tegnapi közös sajtótájékoztatóján. A megyeháza kis gyűléstermében Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke, Édler András György és László Endre, a kamara elnöke, illetve alelnöke, valamint Gyerő József, Kovászna polgármestere számolt be a kezdeményezésről.