Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszék nem alkuszikEz történt 170 éve

2019. február 21., csütörtök, História

Február 15.

Baricz István főhadnagyot megbízzák egy vadászcsapat megszervezésével Gyergyóban. (A csapatot május végén, az újonnan felállított, Kiss Antal őrnagy parancsnoksága alatt álló zászlóaljba osztották be, amelynek keretében végigharcolta a nyári hadjáratot.)
[Bem csapatai bevonultak Medgyesre. A Honvéd 43. száma leközölte Csányi László Szózatát.]

Február 16.

Kiss Sándor és Gál Sándor csapatai bevonultak Segesvárra.

Február 17.

[Malkowskij császári csapatai megszállták a Felső-Szamos völgyét.]

Február 18.

Fábián Dániel kézdivásárhelyi református pap és országgyűlési képviselő szózatot intézett a székely nemzethez, amelyben a zsarnokság elleni küzdelemre, kötelességvállalásra és az árulók leleplezésére buzdított.
Egy Németh László által vezetett küldöttség az Ojtozi-szorosban tárgyalt az orosz tisztek egy csoportjával, de célját, a Brassót megszálló orosz egység létszámát és szándékainak kiderítését nem sikerült elérnie.
A Kiss Sándor parancsnoksága alatt álló háromszéki elővéd Medgyesnél egyesült Bem csapataival.
[A császáriak Királynémeti mellett vereséget mértek Riczkó ezredes csa­pataira, amelyek Dés felé vonultak vissza.]

Február 19.

A Gál Sándor által vezetett székely főerők bevonultak Medgyesre.

Február 20.

Bem csapatai (köztük a Kálnoky Sándor és Sárosi Ferenc őrnagyok parancsnoksága alatt levő háromszéki zászlóaljak) megérkeztek a Nagy-Sajó völgyébe.

Február 21.

Bem elűzte Besztercéről a megszálló császári csapatokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1004
szavazógép
2019-02-20: Világfigyelő - :

Erős transzatlanti partnerségért (Mogherini–Pelosi találkozó)

A szilárd transzatlanti partnerség, az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti jó viszony fontosságát hangsúlyozta tegnapi brüsszeli találkozóján Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke és Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
2019-02-20: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Torjai állattartót vizsgálnak (Afrikai sertéspestis)

 Rendőrségi vizsgálat indult egy torjai gazda ellen, akinek a szomszédos Bákó megyében értékesített két disznója közül az egyiknél afrikai sertéspestist mutattak ki a napokban. A háromszéki állategészségügyi igazgatóságot hétfőn értesítették az esetről – erről keddi lapunkban olvashattak – , az érintett felső-háromszéki gazdaságban azonban egyetlen sertést sem találtak a hatóságok, holott a nyilvántartásokban az ellenkezője szerepelt. A fertőző kór megjelenése miatt megyénkben eddig 143 sertést öltek le, illetve öt esetben közel tízezer lejre bírságolták a törvényszegőket.