Pápai Joci A Dal nyertese

2019. február 26., kedd, Magazin

Pápai Joci és Az én apám című szám nyerte A Dal 2019 című show-műsort szombaton Budapesten. A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott vetélkedőn a tévénézők döntötték el, ki a legjobb. A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, Az én apám lett Magyarország legjobb dala és ő képviselheti az országot az eurovíziós dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban. Az én apám lett a 2019-es Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is, a díjat az adásban Lobenwein Norbert adta át.

  •  Pápai Joci Az én apám című dalt adja elő A Dal 2019 televíziós show-műsor döntőjében  Fotó: MTI/Mohai Balázs
    Pápai Joci Az én apám című dalt adja elő A Dal 2019 televíziós show-műsor döntőjében Fotó: MTI/Mohai Balázs

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen két évvel ezelőtt Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az eurovíziós dalfesztiválon, ahol nyolcadik lett. A 37 éves előadó tizenöt éve szerepel zeneszerzőként és szövegíróként is a hazai könnyűzenei színtéren. Mostani győztes dalát, Az én apámat Molnár Ferenc Caramellel közösen írta. Mint a döntőben elmondta, a dal a szeretetről szól.

„A műsor bebizonyította számomra, hogy nem rétegzene, amit csinálok. Köszönöm az országnak, Caramelnek, az apámnak, aki a legnagyobb ember, akit ismerek” – fogalmazott közvetlenül azután, hogy a műsorvezetők bejelentették a győzelmét. A showműsor után A Dal – Kulissza című műsorban elmondta: maximalista ember, de a közönsége és hite nélkül ez semmit se érne. „Remélem, hogy amikor ezt a dalt ma énekeltem, mindenki érezte, amit én. A dal üzenete, hogy szeressük a jelenben azt, akit később elveszíthetünk, mert akkor már nem tud visszajönni. Fél életemen át kerestem, ki is vagyok valójában. Sok kudarc ért, és bár a családom mindent megadott nekem, jó ideig boldogtalan voltam, mert a szakmaiság, amit el akartam mondani az embereknek, nagyon sokáig nem jött át. Mégis hittem abban, hogy ez az egyetlen utam, egy évig nem hallgattam zenét, és amikor az Origót megírtam, megtaláltam önmagam” – tette hozzá Pápai Joci.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1854
szavazógép
2019-02-26: Magazin - :

A Zöld könyv a legjobb film (Oscar-díj)

A 91. Oscar-díj-átadó ceremónia legnagyobb meglepetését okozva Peter Farrelly Zöld könyv című filmje nyerte el a legjobb film díját helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban.
2019-02-26: Magazin - :

Családon belüli erőszak a legjobb idei francia film témája (César-díj)

Xavier Legrand első filmje, a családon belüli erőszakról szóló Láthatás című alkotás kapta meg a legjobb filmnek járó legjelentősebb francia elismerést, a César-díjat pénteken este Párizsban. A rendező szerint „eljött az idő”, hogy ne csak a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, november 25-én gondoljunk a családon belül bántalmazottakra.