Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Látványosan nő a bárány ára

2019. március 5., kedd, Gazdakör

A következő hat hónapban 800 ezer birkát exportálhatnak a romániai gazdák Iránba. Az új felvevőpiac azt követően nyílt meg, hogy a befogadó ország könnyített az állatok bevitelének állategészségügyi feltételein.

  • Megnőtt a kereslet a bárányhús iránt
    Megnőtt a kereslet a bárányhús iránt

Az új exportlehetőség megduplázta az élő bárányok árát. Míg korábban a felvásárlók öt lejt kínáltak a bárány élősúlykilogrammjáért, az egységár most tíz lejre emelkedett – számolt be az agroinform.ro. A juhászok szerint egy kilogrammnyi élő bárány előállítási ára 7–8 lej között mozog. Románia az Európai Unió negyedik legnagyobb juhtenyésztője, ennek ellenére 2017-ben  3,5 millió euró értékben importált juhhúst, valószínűleg azért, mert a miccshús-előállítók által fenntartott kereslet miatt egész évben igény van juhhúsra. Irán ugyanakkor a marhaimport felé is nyitott. Már 3000 szarvasmarha kivitelére kötöttek szerződést, az állatok egy Prahova megyei farmról fognak Iránba „utazni”.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-05: Gazdakör - Incze Péter:

Jó hír a fiatal gazdák és a kisgazdaságok támogatására pályázóknak (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savin, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatónője ezúton értesíti a fia­tal mezőgazdászok és a kisgazdaságok támogatásának sikeres pályázóit, hogy az országos ügynökség a napokban változtatott belső rendszabályzatán.
2019-03-05: Máról holnapra - Mózes László:

Álom és valóság

Zsörtölődött a vasúttársaság személyszállító részlegének első embere, Leon Bărbulescu, amikor újságírók megzavarták álmát. Szombaton ugyanis Arad és Brassó megyében kisiklott két, utasszállító  szerelvény mozdonya, ezért felhívták a vezetőt. A jól fizetett, ám kevély fővasutas állami vezetőként nincs szokva ahhoz, hogy álmában zaklassák, ezért válaszolhatta a riporternek: semmi különös nem történt...