Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Látványosan nő a bárány ára

2019. március 5., kedd, Gazdakör

A következő hat hónapban 800 ezer birkát exportálhatnak a romániai gazdák Iránba. Az új felvevőpiac azt követően nyílt meg, hogy a befogadó ország könnyített az állatok bevitelének állategészségügyi feltételein.

  • Megnőtt a kereslet a bárányhús iránt
    Megnőtt a kereslet a bárányhús iránt

Az új exportlehetőség megduplázta az élő bárányok árát. Míg korábban a felvásárlók öt lejt kínáltak a bárány élősúlykilogrammjáért, az egységár most tíz lejre emelkedett – számolt be az agroinform.ro. A juhászok szerint egy kilogrammnyi élő bárány előállítási ára 7–8 lej között mozog. Románia az Európai Unió negyedik legnagyobb juhtenyésztője, ennek ellenére 2017-ben  3,5 millió euró értékben importált juhhúst, valószínűleg azért, mert a miccshús-előállítók által fenntartott kereslet miatt egész évben igény van juhhúsra. Irán ugyanakkor a marhaimport felé is nyitott. Már 3000 szarvasmarha kivitelére kötöttek szerződést, az állatok egy Prahova megyei farmról fognak Iránba „utazni”.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2172
szavazógép
2019-03-05: Gazdakör - Incze Péter:

Jó hír a fiatal gazdák és a kisgazdaságok támogatására pályázóknak (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savin, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatónője ezúton értesíti a fia­tal mezőgazdászok és a kisgazdaságok támogatásának sikeres pályázóit, hogy az országos ügynökség a napokban változtatott belső rendszabályzatán.
2019-03-05: Máról holnapra - Mózes László:

Álom és valóság

Zsörtölődött a vasúttársaság személyszállító részlegének első embere, Leon Bărbulescu, amikor újságírók megzavarták álmát. Szombaton ugyanis Arad és Brassó megyében kisiklott két, utasszállító  szerelvény mozdonya, ezért felhívták a vezetőt. A jól fizetett, ám kevély fővasutas állami vezetőként nincs szokva ahhoz, hogy álmában zaklassák, ezért válaszolhatta a riporternek: semmi különös nem történt...