Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az EU behajtaná az útdíjakat

2019. március 5., kedd, Világfigyelő

Az Európai Unió új információmegosztási rendszert vezet be, hogy lehetővé tegye a tagállamok nemzeti hatóságainak, hogy hozzáférjenek egymás gépjármű-nyilvántartási adataihoz, amely által azonosítani tudják azoknak a járműveknek a tulajdonosait, akik nem fizették be az útdíjat – közölte az uniós tanács tegnap.

  • Fotó: MTI / Máthé Zoltán
    Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Az irányelv célja az elektronikus útdíjszedő rendszerek átjárhatóságának biztosítása az egész uniós közúthálózatra, városi és városok közötti autópályákra, fő- és mellékutakra, valamint az alagutakra vagy a hidakra, továbbá a kompokra vonatkozóan. Emellett célja az unión belüli bárminemű útdíj fizetésének elmulasztása által érintett járművekre és az ilyen járművek tulajdonosaira vagy üzemben tartóira vonatkozó gépjármű-nyilvántartási adatok határokon átnyúló cseréjének elősegítése.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-05: Világfigyelő - :

Polgármester-választás Gdanskban

A meggyilkolt gdanski főpolgármester, Pawel Adamowicz helyére kiírt időközi választáson a város eddigi megbízott vezetője, Aleksandra Dulkiewicz kapta a legtöbb szavazatot, a választók 82,2 százaléka voksolt rá.
2019-03-05: Belföld - :

Folytatják a tiltakozást az ügyészek

Más formában, de folytatja a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az igazságügyi törvényeket módosító 2019/7-es sürgősségi kormányrendelet elleni tiltakozást.