Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Polgármester-választás Gdanskban

2019. március 5., kedd, Világfigyelő

A meggyilkolt gdanski főpolgármester, Pawel Adamowicz helyére kiírt időközi választáson a város eddigi megbízott vezetője, Aleksandra Dulkiewicz kapta a legtöbb szavazatot, a választók 82,2 százaléka voksolt rá.

  • Aleksandra Dulkiewicz. Fotó: Agencja Gazeta
    Aleksandra Dulkiewicz. Fotó: Agencja Gazeta

A részvételi arány 48,7 százalékos volt. Az eddigi első főpolgármester-helyettes független jelöltként indult, a legerősebb lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform, a parlamenten kívüli Demokratikus Baloldali Szövetség és a nemrégen megalakult balliberális tömörülés, a Tavasz támogatásával. A gdanski polgármesterre, Pawel Adamowiczra január 13-án este támadt rá egy késsel felfegyverkezett 27 éves férfi egy jótékonysági rendezvényen, és súlyosan megsebesítette. A politikus másnap a kórházban meghalt.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-05: Világfigyelő - :

Tüntetések fővárosa, Brüsszel

Átlagosan naponta háromszor tüntettek tavaly Brüsszelben. A tüntetések mintegy 80 százalékának nem volt köze közvetlenül belga ügyekhez – jelentette a helyi sajtó tegnap.
2019-03-05: Világfigyelő - :

Az EU behajtaná az útdíjakat

Az Európai Unió új információmegosztási rendszert vezet be, hogy lehetővé tegye a tagállamok nemzeti hatóságainak, hogy hozzáférjenek egymás gépjármű-nyilvántartási adataihoz, amely által azonosítani tudják azoknak a járműveknek a tulajdonosait, akik nem fizették be az útdíjat – közölte az uniós tanács tegnap.