Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese

2019. március 6., szerda, Magazin

Meghalt 49 éves korában Keith Flint, a Prodigy énekese – írta a The Independent online kiadása. Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte: a zenész öngyilkos lett.

  • Keith Flint. Fotó: Yui Mok
    Keith Flint. Fotó: Yui Mok

Az énekest hétfőn holtan találták otthonában, az essexi Dunmow-ban. Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte: „A hír igaz. Alig hisszük el, de testvérünk, Keith önkezével vetett véget életének a hétvégén”.

Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, a telefonáló az ott lakó férfi egészsége miatt aggódott. „Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára” – mondta korábban a szóvivő.

A punkos viselkedéséről, színes-hegyes hajáról és szúrós tekintetéről elhíresült Keith Flint eredetileg táncosként került a Liam Howlett által alapított elektronikus zenei formációba, a Prodigybe, de annak (a rapper Maxim melletti) frontembereként vált a kilencvenes évek brit könnyűzenei színterének ikonikus figurájává.

A Prodigy harmincmillió albumot adott el világszerte, hét stúdiólemezt készített és valamennyi vezette a brit albumlistát, legutóbb az utolsó, a tavaly novemberben kiadott No Tourists. Flint énekelt a Prodigy legsikeresebb, szintén listavezető kislemezein, a Firestarter-en és a Breathe-en is.

Halálhíre kapcsán sok zenésztársa emlékezett meg róla a közösségi médiában, köztük Ed Simons a Chemical Brothersből, aki nagyszerű embernek nevezte. Keith Flint a zene mellett motorozással is foglalkozott, egy versenyistálló tulajdonosa és menedzsere volt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 295
szavazógép
2019-03-06: Magazin - :

Elhunyt Luke Perry, a Beverly Hills 90210 sármőre

Ötvenkét évesen elhunyt Luke Perry amerikai színész, forgatókönyvíró és producer – jelentette be szóvivője Los Angelesben.
2019-03-06: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Március idusa előtt Rétyen

Beigazolódni látszik ismét, hogy aki korán kel, aranyat lel. Évekkel ezelőtt, amikor a pályázati lehetőségek könnyebben és gördülékenyebben alakultak, a községvezetés gyors iramban igyekezett, hogy a lehető legtöbb olyan anyagi alapot hívjon le, ami a sok településsel rendelkező község megerősödését szolgálja. Újabb siker, hogy önerejéből egy multifunkcionális kotró-rakodó gép megvásárlására adódott alkalom, amit most vettek át, néhány nappal március idusa előtt. Alkalmi ajándék, mondhatnánk, hiszen ünnepre készül az a község, amely annyi szállal kötődik a magyar szabadságharchoz, Háromszék önvédelmi harcához.