Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem kell elsietni

2019. március 7., csütörtök, Család

Lemaradhat a tananyagban az a gyermek, akit nem iskolaéretten írattak be az iskolába – figyelmeztetett Szakács Adrienn szakpszichológus kedden az M1 csatorna műsorában.

  • Fotó:  tisztaforras.co
    Fotó: tisztaforras.co

Mint mondta, azok, akik úgy kezdik meg az iskolát, hogy nem megfelelő a koncentrációképességük és a teherbírásuk, hamar elfáradnak, emiatt pedig nem tudnak odafigyelni a pedagógusra.

Kiemelte, éppen ezért nem szabad sürgetni az iskolakezdést, egy év is sokat segíthet a gyermeknek. Az iskolaérettség testi, értelmi, érzelmi, szociális és pszichés alkalmasságot, felkészültséget jelent az iskolára. Az iskolakezdési időszakban a központi idegrendszerben komoly folyamatok történnek, amelyek által például a kéztőizmok alkalmassá válnak a ceruza tartósan helyes fogására, kialakul a domináns oldal és a figyelem terjedelme is nő – ismertette a pszichológus. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-07: Család - :

Nagyböjt

Szerdán megkezdődött a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek.
2019-03-07: Család - :

Még két évig átállítjuk

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága. A közlekedési és idegenforgalmi szakbizottság határozata nyomán az indítvány hamarosan az Európai Parlament plenáris ülése elé kerülhet, a végső döntést pedig majd az EU társjogalkotó szervei – a tagországok kormányait tömörítő tanács és az EP – fogják meghozni.