Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Még két évig átállítjuk

2019. március 7., csütörtök, Család

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága. A közlekedési és idegenforgalmi szakbizottság határozata nyomán az indítvány hamarosan az Európai Parlament plenáris ülése elé kerülhet, a végső döntést pedig majd az EU társjogalkotó szervei – a tagországok kormányait tömörítő tanács és az EP – fogják meghozni.

  • Fotó: kolozsvariradio.ro
    Fotó: kolozsvariradio.ro

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

A brüsszeli testület konzultációt indított az ügyben, amelyen 4,6 millióan fejezték ki véleményüket, és 80 százalék az óraátállítás megszüntetése mellett foglalt állást. A javaslat támogatói szerint az Európai Unióban egységesen márciusban, valamint októberben esedékes óraátállítás káros hatással van az egészségre, az elérhető energiamegtakarítás viszont ezzel szemben elenyésző. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-07: Család - :

Nem kell elsietni

Lemaradhat a tananyagban az a gyermek, akit nem iskolaéretten írattak be az iskolába – figyelmeztetett Szakács Adrienn szakpszichológus kedden az M1 csatorna műsorában.
2019-03-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A székely szabadság napja
Március 10-én, vasárnap 10 órától megemlékezés lesz Sepsiszentgyörgyön a Turul téren. Beszédet Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, áldást Zelenák József evangélikus püspök-helyettes mond. Énekel az unitárius egyház Kriza János kórusa Karácsony Gabriella karnagy vezényletével.