Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Román KupaIsmét Sepsiszentgyörgyön a döntő torna

2019. március 7., csütörtök, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC hazai környezetben védheti meg Román Kupabeli címét, miután a Román Kosárlabda-szövetség csütörtöki döntésének értelmében zsinórban harmadszor Sepsiszentgyörgy ad otthont a kupa négyes döntőjének. A Final Four mérkőzéseit március 30–31-én a Sepsi Arénában rendezik.

  • A tavalyi Román Kupa-győztes csapat. Fotó: Henning János
    A tavalyi Román Kupa-győztes csapat. Fotó: Henning János

A női kosárlabda Román Kupa döntőjét immáron negyedik alkalommal szervezik meg Sepsiszentgyörgyön: 2015-ben és 2017-ben a Szabó Kati sportcsarnok adott otthont a döntőnek, tavaly és idén a Sepsi Aréna volt/lesz a helyszín, 2018-ban a női mellett a férfi Final 8-et is itt tartották meg. Az elmúlt két alkalommal a kupasorozat nyolcasdöntőjét játszották nálunk, most azonban csak négy csapat harcol az elsőségért.

Mint ismeretes, a Román Kupa negyeddöntőinek visszavágóit szerdán délután játszották le, a legjobb négy közé pedig a címvédő Sepsi-SIC, a Szatmárnémeti VSK és a Brassói Olimpia mellett a Konstancai Phoenix is bejutott. A zöld-fehérek sorozatban hetedszer, az Olimpia negyedszer, a VSK harmadszor, míg a tengerpartiak első alkalommal szerepelnek a döntő tornán. A helyszínkijelölés mellett a szövetségnél csütörtökön sorsoltak is és elkészítették az elődöntők párosításait. Ennek értelmében a háromszoros kupagyőztes Sepsi SIC a szomszédos Brassói Olimpia együttesével, a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK pedig az újonc Konstancai Phoenix csapatával találkozik. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 573
szavazógép
2019-03-07: Közélet - :

Pert nyert a Székely Nemzeti Tanács az Európai Bizottság ellen (Európai polgári kezdeményezés)

Az Európai Bíróság hatályon kívül helyezte a nemzeti kisebbségi régiókról szóló polgári kezdeményezés elutasítását. Csütörtökön ismertetett döntése szerint a luxembourgi székhelyű bíróság arra hivatkozva érvénytelenítette az Európai Unió Törvényszékének elsőfokú ítéletét és az Európai Bizottság (EB) határozatát, hogy tévesen alkalmazták a közösségi jogot, amikor megtagadták a nemzeti kisebbségi régiók helyzetének javítására irányuló kezdeményezés nyilvántartásba vételét.
2019-03-07: Közélet - Farkas Réka:

Szívvel ünnepelni (Március 15. Sepsiszentgyörgyön)

Idén nem nemzeti szalagokkal, kokárdával, hanem piros-fehér-zöld sávval körbevett szívekkel díszítik fel Sepsiszentgyörgyöt március 15-re – jelentette be Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki elnöke. Magyarázatuk szerint ez azt jelképezi, hogy „szívünkbe zártuk, és onnan nem lehet államigazgatási, közigazgatási vagy jogi eszközökkel kitörölni a szülőföld és nemzeti szimbólumaink iránti szeretet”.