Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaItthon játszanak a háromszéki csapatok

2019. március 9., szombat, Sport

Mind a Sepsi-SIC, mind a Kézdivásárhelyi SE hazai környezetben játssza hétvégi bajnokiját a női kosárlabda Nemzeti Ligában: a címvédő zöld-fehérek a Piros csoport 12. fordulójában az Aradi ICIM csapatát, míg a céhes városbeli lányok a Sárga csoport 9. körében a Bukaresti Rapid együttesét fogadják.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Tizenegy nap alatt ez lesz a harmadik olyan meccse a Sepsi-SIC alakulatának, amelyen az Aradi ICIM együttese ellen lép pályára. Az előző kettőt a Román Kupa negyeddöntőjében játszották, s mindkét összecsapás a sepsiszentgyörgyiek sikerét hozta (90–55 és 68–56). A bajnokságban további három alkalommal csatáztak egymással, mindhárom mérkőzés SIC-diadallal fejeződött be, az együttesek külön párharcát pedig a megyeszékhelyiek vezetik 12–10-re.

A 33 pontos Sepsi-SIC a tabella második helyéről várja a 19 órakor rajtoló találkozót (játékvezető: Bedir Sefer, Andrei Bădilă, Alexandru Sandu), a 7/12-es győzelmi mutatóval rendelkező Aradi ICIM 26 ponttal a tarsolyában a bajnokság ötödik helyezettjeként érkezik Háromszékre. Zoran Mikes tanítványai utolsó bajnokijukon 104–54 arányban győzték le a Kolozsvári U együttesét; a Maros-partiak szintén a kincses városbeliek ellen játszották legutóbbi pontvadászat­beli meccsüket és 88–62-re nyertek.

A Sárga csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE ma 14 órától azt a Bukaresti Rapidot fogadja (bírók: Andrei Răileanu, Csíki Zsolt, Daniel Ungureanu), amelyet januárban 75–69-re győzött le. Az akkori remek fővárosi teljesítményét próbálja megismételni ma a céhes városbeli együttes, s bízunk abban, hogy ez össze is jön, hiszen az ellenfél az elmúlt hétvégén kisebb meglepetésre 66–64-re kikapott a sereghajtók között tanyázó Agronómia Bukaresttől. Mindkét együttes harcban van még az utolsó, playoffot érő helyért. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Lelkünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett feleség, édesanya, nagymama, dédnagymama, testvér, sógorasszony, keresztmama, jó szomszéd, a gidófalvi születésű sepsiszentgyörgyi
AMBRUS IRÉN
(szül. OLÁH)
volt bútorgyári alkalmazott
életének 76., házasságának 58. évében súlyos betegség után elhunyt.
Drága halottunkat 2019. március 11-én, hétfőn 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke örökre
velünk marad.
Nyugodjék békében.
A gyászoló család
4198/b
2019-03-09: Sport - :

Sikeres Sükösd János Emlékverseny (Sakk)

A megyeszékhelyi Szent György Lovag Sakk Klub szervezésében és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogatásával a napokban került sor az ifjúsági sakk Sükösd János Emlékversenyre. A megmérettetésnek a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza adott otthont.