Osonó színházműhelyJátszani is engedd szép, komoly fiadat!

2019. március 9., szombat, Közélet

Két komplex művészeti tehetséggondozó projektet bonyolít le a következő hónapokban az Osonó Színházműhely a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A Jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat! címet viselő program az erdélyi magyar fiatalok számára jött létre a beszédkészség-fejlesztés és kreatív írásfejlesztés céljával, a Vizuális nevelés elnevezésű pedig egy olyan tehetséggondozó program, melynek alapja filmképzéssel egybekötött alkotófolyamat. Mindkét projekt alkotóműhelyeket, találkozókat, tanulmányi utakat és szakmai táborokat tartalmaz. A tehetséggondozó program a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatán tanuló diákok, valamint több marosvásárhelyi diákszínjátszó fiatal bevonásával zajlik ez év június elejéig. Fazakas Misi, a Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely rendezője, egyben a drámatagozat vezetője és színészmesterség-tanára, valamint Mucha Oszkár, az Osonó színésze és a drámatagozat szaktanára az erdélyi diákszínjátszó fiatalok tehetségének kibontakozását próbálják elősegíteni sajátos oktatási módszereikkel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 398
szavazógép
2019-03-09: Közélet - Fekete Réka:

Próbavizsgáznak a hetedikesek is

A román nyelv és irodalom írásbelivel kezdődik hétfőn a nyolcadikosok országosan egységesen szervezett próbavizsgája, amelyen első alkalommal vesznek részt a hetedik osztályos tanulók is.
2019-03-09: Világfigyelő - :

Legyen 2020 a nemzeti összetartozás éve

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) Kövér László házelnök javaslatával összhangban felkéri az Országgyűlést és a magyar kormányt, hogy a 2020-as esztendőt nyilvánítsa a nemzeti összetartozás évének – többek között ezt tartalmazza a fórum budapesti plenáris ülésén tegnap elfogadott zárónyilatkozat.