Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságBronzérmes a magyar férfi váltó

2019. március 11., hétfő, Sport

Az olimpiai bajnok magyar férfi váltó tegnap bronzérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán. A Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba, Varnyú Alex, Krueger Cole összeállítású négyes a dél-koreai és kínai kvartett mögött lett harmadik, az oroszokat megelőzve.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyarok ezzel a harmadik hellyel sorozatban az ötödik világbajnokságról távoztak éremmel. A férfi staféta ezt megelőzően kétszer állhatott dobogón: 2015-ben ezüst-, 2017-ben bronzérmes volt.

Az 5000 méteres döntő legelején a világkupagyőztes magyarok köröztek az első pozícióban, de nem diktáltak nagy tempót, az iram pedig akkor sem változott, amikor előbb a kínai, majd a dél-koreai négyes állt az élre. A táv felénél már az orosz négyes is az Európa-bajnok magyar kvartett elé került, de a harmadik helyet egy jó váltásnál sikerült visszaszerezni.

A hajrára nem sok izgalom maradt, mivel az oroszok egy rossz váltásnál nemhogy visszacsúsztak a magyarok mögé, de még el is estek, innentől pedig nem volt reális esélye egyik csapatnak sem, hogy változtasson a kialakult sorrenden. A magyar váltó olimpiai és Európa-bajnokként, valamint világkupagyőztesként és világcsúcstartóként indult a világbajnokságon, de az utolsó hiányzó címet ezúttal nem sikerült begyűjtenie.

A dél-koreaiak a lehetséges tízből hét aranyat megnyerve végeztek az éremtáblázat élén, a magyarok pedig egy bronzéremmel a hatodik helyet szerezték meg. A Koreai Köztársaság csapatán kívül csak a hollandok tudtak aranyat nyerni.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 573
szavazógép
2019-03-11: Sport - :

Csoportharmadik a Ferencváros (Női kézilabda)

A FTC-Rail Cargo Hungaria 31–27-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó, 6. fordulójában vasárnap Érden. Az FTC négy győzelemmel és két döntetlennel csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt, a negyeddöntőben pedig az orosz Rosztov-Don együttesével találkozik.
2019-03-11: Sport - :

Egy sima, egy nádli (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A hazai környezetben pályára lépő háromszéki csapataink közül csak a címvédő Sepsi-SIC zárta győzelemmel a hétvégi bajnokiját, az amerikai Kaila Mobley-t betegség miatt nélkülöző Kézdivásárhelyi SE vereséget szenvedett a vendég Bukaresti Rapid együttesétől. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 12. fordulójában az Aradi ICIM-et fogadták, és az eredmény ellenére egy roppant egyoldalú meccsen 91–62 (18–15, 28–12, 19–13, 26–22) arányban diadalmaskodtak. A Sárga csoportban érdekelt céhes városbeliek a 9. fordulóban léptek pályára, és 48–82-re (8–30, 16–15, 14–21, 10–16) veszítettek a fővárosiak ellen.