BarótTárgyalóasztalhoz ültek

2008. augusztus 23., szombat, Közélet

Tárgyalóasztalhoz ült a Kormos szakszervezet és Nagy István, Barót polgármestere, de a vitás ügyben lényeges előrelépés nem történt. A város elöljárója továbbra is azon a véleményen van, hogy a közüzemek alkalmazottai hiába tüntetnek a hivatal előtt, mert ő fizetést nem adhat. A goscomosok azt kérték a polgármestertől, segítsen behajtani a nagy adósok tartozását, hogy abból fedezhessék bérüket.

Nagy István kérdésünkre elmondta, a tárgyalások során azt szerette volna megértetni a tüntetőkkel, hogy miért nem adhatja ki az önkormányzat az elmaradt béreket, majd azt javasolta, hogy igazukat a munkaadójuknál keressék, annál, akivel aláírták a munkaszerződésüket. ,,Vélemé­nyem szerint a menedzserük a hibás a kialakult helyzetért, hiszen, bár tudatában volt, hogy a tanács elvette a vízszolgáltatás jogát, mégsem szervezte újra, mégsem próbálta megmenteni a vállalatot. Az alkalmazottaknak, illetve a polgármesteri hivatalnak okozott kárt Tausch Herbertnek kell megtérítenie" — fogalmazott Nagy. Ráduly Béla szakszervezeti bizalmi megérti a polgármester álláspontját, mely szerint nem a hivatal dolga, hogy a Goscom vezetőségének mulasztását pótolja, s behajtsa az adósságot, de véleménye az, ha komoly a hangoztatott segítőszándék, akkor legalább rászólhatott volna a közüzemek adósaira, hogy törlesszék elmaradásukat.

Legközelebb kedden kerül sor tárgyalásra, akkor a polgármesteri hivatal és a Kormos szakszervezet mellett az Alfa Kartell megyei vezetősége és Tausch Herbert is jelen lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2008-08-23: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

A fekete-tengeri övezet biztonsága
Románia támogatja Törökországnak a terrorizmus leküzdésére irányuló kezdeményezését ― nyilatkozta Traian Băsescu Abdullah Gul török elnökkel folytatott megbeszélését követően. Az államfő kifejtette, Bukarest csatlakozik az Isztambul kezdeményezte Black Sea Harmony-tervhez, amely egy terrorizmusellenes erőt hozna létre a Kaukázus és a Fekete-tenger térségében. Băsescu hangsúlyozta, az energiaszállítási tervek, mint például a Nabucco-terv, a grúziai háború ellenére is érvényben maradnak.
2008-08-23: Közélet - Fekete Réka:

Székely hagyományok Veszprémben

Bölöni farsang, szentimrei szentsírőrzés, tamásfalvi szánozás, zabolai, esztelneki, csobotfalvi betlehemes tárgyak, a székely hagyomány őrzésének megannyi sátra, valamint kürtőskalács és borsos tokány fogadta augusztus 20-án a veszprémi Laczkó Dezső Mú­zeum épületében és udvarán a látogatókat.