Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fődíjat kapott a Rossz versek Monte-Carlóban

2019. március 12., kedd, Magazin

Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-carlói Nemzetközi Filmfesztivál. Reisz Gábor alkotása, a Rossz versek kapta a fődíjat az Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. Ezt az elismerést először nyerte el magyar film, a díjat a magyar rendező vette át a fesztivál záró gálaestjén Monte-Carlóban.

Az alkotó önéletrajzi ihletésű filmjében a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk. „Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, s arra, hogy Magyarországon élünk” – idézte a Filmalap által az MTI-hez eljuttatott közlemény Reisz Gábort, aki a Rossz versek főszereplője is.

Mint írták, Reisz Gábornak a Filmalap támogatásával készült diplomamunkája, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanul nagy siker volt, kultfilm lett és világszerte díjakkal jutalmazták a fesztiválokon. A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvén. A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával.

A Rossz verseket tavaly decemberben mutatták be a magyarországi mozik, nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon volt, nemrég Torinóban három zsűri díjazta olaszországi fesztiválpremierje alkalmával.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-12: Magazin - :

Versmaraton új helyszínen, kísérőrendezvényekkel (Magyar költészet napja)

Ebben az évben a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ad otthont április 11-én a költészet napi Versmaratonnak, az eseményt a HangHordozók című versmegzenésítő verseny, valamint a Szaval a suli című versmondó verseny kíséri.  
2019-03-12: Magazin - :

Felvásárolja a Disney a 21st Century Foxot

A Disney hamarosan nyélbe üti a 21st Century Fox felvásárlását – mondta el csütörtökön Bob Iger Disney-főnök a hollywoodi filmvállalat részvényeseinek éves közgyűlésén, ahol arról is beszámolt, hogy nyáron Star Wars: Galaxy’s Edge elnevezésű vidámpark nyílik a Disney két szórakoztatóparkjában.