Megfeddték Daeát

2019. március 12., kedd, Gazdakör

Nem várt csapás érte Petre Daea mezőgazdasági minisztert. Liviu Dragnea SZDP-főnök azért bírálta, mert állítólag a tárcavezető nem foglalkozik kellőképpen a déli megyékkel – írja az agrointel.ro.

„Tisztelettel kérem, jöjjön gyakrabban Călărași-ra és a többi déli megyébe, és gyorsan készítsen egy tervet, amit bemutat a kormányfőnek, hogy gyakorlatba ültethessük mindazt, amit a kormányprogramban meghatároztunk” – mondta Dragnea. A sajtó érdeklődésére viszont úgy nyilatkozott, hogy a kijelentés nem Daea elleni támadás volt, hanem csupán mozgásra szerette volna ösztönözni, ugyanis ő is és Daea is meghízott, mert nem mozognak eleget. Dragnea kijelentése idején Petre Daea épp Prahova megyében tartózkodott, a helyszínen érdeklődött az őszi kultúrák állapotáról.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-12: Gazdakör - :

Nők a farmok élén

Az Európai Unió országaiban a farmok 30 százalékát nők vezetik. Az Eurostat adatai szerint Romániában ez az arány 34 százalék.
2019-03-12: Gazdakör - :

Robotok fognak dolgozni

Két évtized múlva a brit szigeteken robotok művelik majd a földet. Ágazati elemzők úgy vélik, hogy a mezőgazdasági robotok világpiaci értékesítése 2026-ra meghaladja a 19 milliárd dollárt.